Előfizetői tartalom

Felbolydult a magyar távközlési piac, a változásoknak messze nincs vége

Nagy átalakuláson megy keresztül a hazai távközlés, egymást érik a tranzakciók, az iparági konszolidációból az Invitel-csoport is kivette a részét, amelynek a lakossági üzletágát a Digi vásárolta meg, a vállalati üzletága pedig Invitech néven különálló ICT-szolgáltatóként működik. Az Invitech vezérigazgatójával, David Blunckkal beszélgettünk a forrongó magyar telco piacról, állami telekomcégről, különadókról, gyengülő forintról és a távközlési szektorban is jellemző szakemberhiányról.

Az elmúlt 1-2 évben alaposan felpörögtek az események a hazai távközlésben, eladták a magyar Telenort, egyesülhet a Vodafone és a UPC, a Digi megvette az Invitel lakossági üzletágát és hamarosan mobilszolgáltatást indíthat. Mire vezethető vissza ez a nagy átalakulás? Úgy látom, hogy globális és helyi trendek egyszerre érvényesülnek a magyarországi távközlési piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés