Előfizetői tartalom

Jön a mobilhálózatok új generációja - A világ legnagyobb dealjét ütötték nyélbe

Portfolio
A mai mobilhálózatok (4G, 4.5G) alapvetően jól szolgálják ki a jelenlegi fogyasztói igényeket, azonban a virtuális vagy kiterjesztett valóságot használó alkalmazások, az önvezető autózás vagy a távgyógyítás megköveteli a gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt lehetővé tevő, 5. generációs (5G) hálózatokat, amelyek kiépítése azonban nem olcsó, ezért is nagy dolog, hogy az egyik legnagyobb amerikai mobilcég, a T-Mobile US most belevág a fejlesztésekbe, és minden idők legnagyobb megbízását adta a Nokiának egy országos 5G hálózat kifejlesztésére.

A Deutsche Telekom amerikai leányvállalata, a T-Mobile US (TMUS) a Nokiát bízta meg azzal, hogy 5G-s mobilhálózatot építsen az Egyesült Államokban. A TMUS 3,5 milliárd dollárt fizet a távközlési hálózatokat építő európai cégnek, ezzel a deal globálisan messze a legnagyobb megbízás, amit 5G hálózat kiépítésére adtak, és ezzel az USA első 5G hálózata épülhet ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés