Előfizetői tartalom

Rendkívüli időjárás pörgeti az LNG piacát

Portfolio
A korábbinál jóval volatilisebb lett a cseppfolyósított földgáz (LNG) ázsiai árazása, a termék legjelentősebb, ázsiai piacán. A június közepi árcsúcsot követően július végén az extrém ázsiai hőség, illetve a légkondicionálók ennek hatására megugró áramfogyasztása hajtotta fel az árakat. Pedig az LNG árfolyama általában szezonális mintázatot mutat, amely alapján az északi féltekén a magasabb téli kereslet magasabb árakkal párosul.

Az észak-ázsiai piacon az LNG-árak szeptemberi szállításra 25 centtel, mintegy 2,5 százalékkal 9,75 dollárra emelkedtek (/millió Btu) az előző héten, az Ázsiát sújtó rendkívüli hőség nyomán megnövekedett hűtési igény miatt. Az elmúlt hat hétben ez volt az első áremelkedés. A Japánt, Dél-Koreát és Kína területeit érintő hőhullámok fokozott terhelést helyeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés