FONTOS Kijött a nap legfontosabb adata: jelentősen gyengült az amerikai munkaerőpiac
 
Előfizetői tartalom

Csalódottak a Volkswagen befektetői

Portfolio
Közzétette a Volkswagen csoport második negyedéves számait, amelyből többek között kiderült: nőtt a német autógyártó értékesítése és árbevétele. A dízelbotrány ugyanakkor még mindig éreztette hatását, egy egyszeri büntetés negatív hatással volt az üzemi eredményre és a profitabilitásra. A menedzsment ráadásul jelezte, kihívást jelent majd a WLTP rendszerre történő átállás. Jó hír viszont, hogy a cégcsoport vezetése megerősítette, nőhet a Volkswagen értékesítése és árbevétele 2018-ban.

A Volkswagen kicsivel több, mint 2,8 millió járművet értékesített globálisan, amely 5,5 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A növekedés döntően az európai, az ázsiai és a dél-amerikai autópiacok jó teljesítményének volt köszönhető. Döntően az eladások növekedésének köszönhetően a cégcsoport árbevétele 61,49 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés