Magyar sikersztori tarol külföldön: már 1 milliárd dollárt ér a startup
Üzlet

Magyar sikersztori tarol külföldön: már 1 milliárd dollárt ér a startup

Portfolio
Egy 15 millió dolláros tőkebevonási kör után 1 milliárd dollár feletti értékeltséget ért el a magyar alapítású Formlabs 3D nyomtatással foglalkozó startup - számolt be a Forbes. A magyar startupok között ezzel újra "unikornis" született, ami legutóbb a LogMeInnek jött össze.
A hazai fintech startupok is bemutatkoznak új fejlesztéseikkel a Portfolio Banking Technology konferenciáján, november 15-én!

Most zártunk egy újabb befektetési kört, ami csak 15 millió dollár volt, de így sikerült értékelésben is kinőnünk magunkat: ezzel elértük az unikornis státuszt

- mondta Lakatos Dávid a Forbesnak.

A cég nagyjából 1-2 százalékos tulajdonrészének eladásával mért értékelésből szerintünk azért nem kell messzemenő következtetéseket levonni, de az biztos, hogy nagy növekedési potenciál rejlik a cégben a befektető, vagyis a New Enterprise Associates (NEA) szerint.

A NEA részéről Jeff Immellt ül be a társaság igazgatóságába, aki 16 évig a GE globális vezérigazgatója volt.

A cég műgyantával nyomtató legújabb generációs Form2-es gépeire nagy a kereslet, ezért is tudtak ilyen értékeltség mellet pénzt bevonni. Ezeket a gépeket egyébként Székesfehérváron gyártják, és a tervek szerint a gyártás itt is marad. Mint Lakatos Dávid elmondta, "nem sikerült összevesznie apukájával, hogy ez ne így legyen". Az alapító édesapja ugyanis a Videoton Holding kisebbségi tulajdonos-társügyvezetője, Lakatos Péter.

A Formlabs rövid távú célja, hogy budapesti irodát nyissanak, ahol több mint 100 fős, első számú fejlesztő bázist szeretnének kialakítani, egy éven belül 20 mebert vennének fel.

A címlapkép forrása: Formlabs galéria

A hazai fintech startupok is bemutatkoznak új fejlesztéseikkel a Portfolio Banking Technology konferenciáján, november 15-én!
forintarfolyam
lakásépítés
szabó istvan_exim_sajat_mónus márton
23 September 2019, Lower Saxony, Salzgitter: Volkswagen employees stand in a clean room for the production of battery cells at the VW Salzgitter plant. Volkswagen has started producing its own battery cells for electric cars.
Negative trends in Hungarian forint euro exchange rate
A farmer pulls a planter through a soybean field in this aerial photograph taken over a farm near Buda, Illinois, U.S., on Tuesday, July 2, 2019.
Thomas Cook üzlet
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Frankfurt Stock Exchange