Előfizetői tartalom

Hamarosan egyetlen jeggyel utazhatunk a vonatokon, buszokon, metrókon

Portfolio
Egy közlekedési "tarifaközösséget" hoz létre a kormány a tervek szerint, azaz a távolsági autóbuszokon, vonatokon és városi járműveken egyetlen jeggyel lehet majd utazni - mondta Mosóczi László, az innovációs tárca államtitkára a Magyar Időknek. Egyes szakaszokon 160 km/h-val száguldhatnak a vonatok, és 2022-re a nagyvárosokat és határátkelőket elérik az autópályák, és előkészítik a Debrecen-Szeged-Pécs gyorsforgalmi gyűrű építését is.

Mosóczi László fontosabb kijelentései: egységes menetrendi, utastájékoztatási és- jegyrendszert hoznak létre 2020-ra, összehangolják az átszállásokat, és az ország két pontja között csak egy jegyet kell majd megvenni, ehhez nem feltétlenül kell egy állami cégben tömöríteni az összes állami közlekedési vállalatot, de ezt is vizsgálják, a napokban adják át a kivitelezők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés