Előfizetői tartalom

Olyan megoldás terjed, amely olcsó napenergiával hozza el a rezsicsökkentést

Portfolio
Az áramszolgáltatók Európa egyre több országában vezetik be az úgynevezett dinamikus árazást. Ez azt jelenti, hogy olcsóbb áramot kínálnak akkor, amikor nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a nap- és szélenergia. Az eljárás lényege, hogy miután a megújulók termelése nem szabályozható, a háztartás fogyasztása igazodik a villamos energia nagykereskedelmi piaci kínálat alakulásához. Ez egyben hozzájárul a villamosenergia-rendszer kiegyenlítéséhez, növeli az energiahatékonyságot, támogatja a megújulók terjedését, ráadásul jelentős megtakarítást kínál a fogyasztóknak.

A legtöbb áramszolgáltató már régóta ajánl olcsóbb éjszakai tarifát a fogyasztóknak, de a dinamikus árazás új szintre emeli az árampiachoz való alkalmazkodás előnyeit. A dinamikus árazású szerződések vagy napszakhoz (és héten belüli időszakokhoz) kötik a tarifákat, vagy egészen rövid, órás, de akár félórás csomagokat kínálnak a fogyasztók számára. Az elv mindkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés