Előfizetői tartalom

Olyan megoldás terjed, amely olcsó napenergiával hozza el a rezsicsökkentést

Portfolio
Az áramszolgáltatók Európa egyre több országában vezetik be az úgynevezett dinamikus árazást. Ez azt jelenti, hogy olcsóbb áramot kínálnak akkor, amikor nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a nap- és szélenergia. Az eljárás lényege, hogy miután a megújulók termelése nem szabályozható, a háztartás fogyasztása igazodik a villamos energia nagykereskedelmi piaci kínálat alakulásához. Ez egyben hozzájárul a villamosenergia-rendszer kiegyenlítéséhez, növeli az energiahatékonyságot, támogatja a megújulók terjedését, ráadásul jelentős megtakarítást kínál a fogyasztóknak.

A legtöbb áramszolgáltató már régóta ajánl olcsóbb éjszakai tarifát a fogyasztóknak, de a dinamikus árazás új szintre emeli az árampiachoz való alkalmazkodás előnyeit. A dinamikus árazású szerződések vagy napszakhoz (és héten belüli időszakokhoz) kötik a tarifákat, vagy egészen rövid, órás, de akár félórás csomagokat kínálnak a fogyasztók számára. Az elv mindkét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái