Üzlet

743 forintos célár mellett továbbra is felhalmozásra ajánlja az Appeninnt a Concorde

Portfolio
Az Appeninn ma bejelentette, hogy három ingatlan tranzakcióval bővíti a kiskereskedelmi portfólióját, amelyet követően a Concorde friss Appeninn elemzéssel jelentkezett. A Concorde továbbra is felhalmozásra ajánlja a társaság részvényeit, míg az elemzőház 743 forinton megerősítette az Appeninn 12-hónapos célárfolyamát, amely 25,5 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény keddi záróárához képest.

Megérkezett a bejelentés, lépett a Concorde

Az Appeninn szerdán bejelentette, hogy három ingatlan tranzakcióval bővíti a kiskereskedelmi portfólióját, a társaság Miskolcon megvásárolt egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant, az Appeninn továbbá szerződést kötött további két ingatlanra Egerben és Biatorbágyon. A cég mindemellett az ingatlanokkal összefüggésben hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyal az Aldi-val. Az Appeninn bejelentése után közzétett elemzésében a Concorde kiemeli, hogy a társaság stratégiájával összhangban az Appeninn megközelítőleg 90 000 négyzetméteres belföldi kiskereskedelmi portfólió fejlesztését tűzte ki célul, amelynek megvalósulását mutatják az Appeninn által ma bejelentett tranzakciók.

A finanszírozására vonatkozóan a Concorde elemzője megjegyzi, hogy az 513 millió forintos miskolci tranzakció már lezárásra került, míg a másik két tranzakcióra vonatkozóan az Appeninn megkötötte a szerződéseket. A társaság emellett azt is bejelentette, hogy a miskolci ingatlant az Aldi a saját költségén építi át, amely tranzakciótól a Concorde átlagosnál alacsonyabb hozamot vár, bár a Concorde szerint ezen tranzakció esetében nem szükséges további beruházás. A Concorde elemzője ugyanakkor nem hiszi, az ügylet megfelelő közelítéssel szolgál a társaság további 80-90 darab egybérlős egységére vonatkozóan, a Concorde szerint ezen hatás elhanyagolható, és az Appeninn várakozásai szerint a mai tranzakció másik két egysége kiemelkedő bérleti hozamokat termelhet majd.

Az Appeninn által bejelentett másik két tranzakcióra vonatkozóan egységeként mintegy 4 millió eurós beruházással számol a cég, amely a Concorde szerint a telekárból és a fejlesztési költségekből állhat majd össze, bár az elemzés megjegyzi, hogy az ingatlanok pontos helyével kapcsolatban nem áll rendelkezésre információ, amely segítené az összehasonlítást a Concorde által korábban tett feltételezésekkel. A Concorde a modelljében azzal a feltételezéssel számolt, hogy az Appeninn a kiskereskedelmi egységeinek fejlesztését átlagosan 1700 euró/négyzetméter áron hajtja majd végre.

A Concorde elemzése szerint összességében pozitív, hogy az Appeninn megkezdte a korábban bejelentett stratégiájának végrehajtását, a Concorde szakértője azonban szívesen látna további részleteket a tranzakciók pénzügyi vonatkozásával összefüggésben. Az elemzés hiányolja a tranzakcióra vonatkozó pénzügyi részleteket, azonban a Concorde értékelése szerint összességében mindez semleges hatásúnak tekinthető.

Emelkedik az árfolyam

Az Appeninn mai bejelentése után emelkedni kezdtek a társaság papírjai a szerdai kereskedés első felében, majd a Concorde elemzője által ismét megerősített felhalmozási ajánlás és 743 forintos célárfolyamot tartalmazó elemzés közzététele után a cég papírjai tovább emelkedtek, az Appeninn részvényei 3 százalékkal kerültek feljebb.

743 forintos célár mellett továbbra is felhalmozásra ajánlja az Appeninnt a Concorde
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
General Motors sztrájk