Üzlet

Továbbra is tartásra ajánlja a Graphisoft Parkot a Wood

Portfolio
A keddi piaczárás után publikálta második negyedéves beszámolóját a Graphisoft Park, amelyet mai elemzésében a társaságot követő Wood értékelt. Az cég elemzője ajánlja a Graphisoft Park részvényeit, 3734 forintos célár mellett, ami 7,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent az aktuális piaci árfolyamához képest.
A keddi piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, a társaságot követő Wood mai elemzésében értékelte a társaság legfrissebb számait:

  • A fontosabb eredménysorok közül a második negyedévben a bevételek 4 százalékkal voltak alacsonyabbak a Wood várakozásainál, az EBITDA mindemellett 11 százalékkal lett magasabb, mint a Wood előrejelzése. A cég adózott eredménye 6 százalékkal múlta alul a Wood várakozásait.
  • A Graphisoft Park menedzsmentje mindemellett korrigálta az idei évre vonatkozó árbevétel növekedési várakozásait, amit a cég a South Park irodaépület C és D blokkjainak az előzetesen vártnál későbbi átadásával indokolt. Ennek következtében a menedzsment az első negyedéves beszámolóban meghatározott előrejelzéseihez képest lefelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait, az árbevétel és az adózott eredmény esetében az első negyedévhez képest 2 százalékkal csökkentette a menedzsment a várakozásait a második negyedév folyamán.
  • A Wood által az idei évre és 2019-re meghatározott előrejelzése alapján a Graphisoft Park 0,83-as és 0,81-es P/BV szorzón forog, míg a társaság működésből származó operatív eredménye (FFO) alapján számolt hozam idén 8,6 százalék, 2019-ben pedig 9,3 százalékos lehet a Wood elemzése szerint.
  • A Wood elemzője kiemeli, hogy a Graphisoft Park által nyújtott 3-4 százalékos osztalékhozam hasonló mértékű, mint amit a társaság versenytársai, a GTC vagy a CA Immo biztosítanak a befektetők számára, azonban a Wood szerint mindkét cég kedvezőbb növekedési profilt és jobb diverzifikációt kínál a Graphisoft Parkkal összehasonlítva. Ennek következtében a Wood a Graphisoft Parkot fair módon árazottnak tekinti.
  • Az elemzőház továbbra is tartásra ajánlja a társaság részvényeit, 3734 forintos célárfolyam mellett, ami 7,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent a Graphisoft Park aktuális piaci árfolyamához képest.


Továbbra is tartásra ajánlja a Graphisoft Parkot a Wood
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Cimlap_Shell