Előfizetői tartalom

Kivégezték tegnap a bitcoint, de nincs ok pánikra

Portfolio
Nagyot zuhant tegnap a bitcoin: a virtuális deviza árfolyama egészen 6270 dollárig esett vissza 7000 dollár környékéről, mielőtt sikerült stabilizálódnia. Dan Morehead, a Pantera nevű kriptopénzes alap vagyonkezelője úgy véli, a befektetők túlzott reakciót adtak egy nem túl számottevő hírre, vagyis arra, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet ismét halasztotta a döntéshozatalt egy kriptopénzes ETF ügyében.

"Még egy kis időbe telik, mire egy ilyen ETF-et elfogadnak. Utoljára egy rezes ETF-nek adtak engedélyt, pedig a réz már több mint 10 ezer éve a világon van," mondta Morehead a CNBC-nek. A múlt hónapban az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Winklevoss-fivérek második próbálkozását utasította el egy bitcoinos ETF bejegyzésére, most pedig a Solid X és a VanEck közös alapjával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés