Előfizetői tartalom

Mérföldkőhöz ér a világ olajfogyasztása

Portfolio
Júliusban 41 ezer hordóval napi 32,3 millió hordóra nőtt a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) termelése. A szervezet jelentése szerint ugyanakkor meglepetésre csökkent az egyik legnagyobb termelő, Szaúd-Arábia olajtermelése, annak ellenére, hogy június végén ezt közös megállapodásban vállalta. Bár erre vonatkozó előrejelzését a szervezet lefelé módosította, a globális olajkereslet idén várhatóan így is rekordot dönt, jövőre pedig először érheti el a napi 100 millió hordót.

Az, hogy mennyivel csökkenhetett a szaúdi olajtermelés, ugyanakkor nem egyértelmű. Míg az ország napi 200 ezer hordós csökkenést jelentett az OPEC felé, független források napi 53 ezer hordóra teszik annak mértékét. A szaúdi olajtermelés így jelenleg napi 10,387-10,288 millió hordó körül alakulhat. Júniusban még napi több mint 400 ezer hordóval bővült az ország napi olajtermelése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés