Előfizetői tartalom

Paksi Atomerőmű: intézkedési terv lépett életbe

MTI
Portfolio
A Duna alacsony vízállása ellenére is elegendő hűtővíz áll a paksi atomerőmű rendelkezésére, azonban már életbe léptették az erre az esetre kidolgozott intézkedési terv első fokozatát. Eszerint az erőmű szakemberei gyakrabban ellenőrzik a vízszintet, a szűrőket, és azokat a berendezéseket, amelyekkel kiemelik a vizet a Dunából. Az atomerőművet a létesítés előtti száz év legalacsonyabb Duna-vízállásához tervezték, ami Kovács Antal kommunikációs igazgató szerint azt jelenti, hogy "nem állhat elő olyan helyzet, amiben a biztonságos üzemeltetés veszélybe kerüljön".

Alacsony vízálláskor az atomerőműben egy három fokozatból álló intézkedési tervet hajtanak végre. A terv második fokozatában, amely 84,5 méteres szintnél lép életbe, állandó figyelemmel kísérik a hidegvízbeömlő csatornát. A kommunikációs igazgató közlése szerint a Duna felső szakaszán várható esőzések miatt a következő fokozatra nem lesz szükség. A harmadik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái