Előfizetői tartalom

Pánik a magyar szállodákban: özönlenek a turisták, mégis nagy a baj

Idén is folytatódhat a több éve tartó turisztikai rekordsorozat, ugyanis az év eddigi részében jelentős forgalom- és bevétel-növekedést tapasztaltak a szállodaipar szereplői a tavalyi évhez képest. Augusztusban több fővárosi hotel 90% feletti foglaltsággal üzemel, de a Balaton iránt is töretlen a kereslet, belföldről és a környező országokból is. Üzemeltetési oldalról azonban komoly kihívást jelent, hogy a piacképes munkaerő hiányát egyre inkább tetézi a magas fluktuáció. Van olyan szállodalánc, ahol jelenleg 80-90 pozíció áll betöltetlenül, és nemcsak a képzettséget nem igénylő mosogatás és takarítás terén: egy ötcsillagos hotelben is több recepciós állás áll üresen. Utánajártunk, összességében hogyan értékelik az idei nyarat a hazai szállodapiac legnagyobb szereplői.

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon: a vendégéjszakák számának bővülése már negyedik éve 6% feletti, a 2017-es év pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt. A KSH adatai szerint tavaly a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9%-kal, a belföldi vendégeké 5,6 %-kal haladta meg az egy évvel korábbit, és országosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés