A Mátrai Erőműnél elindult az új magyar energiastratégia kialakítása
Üzlet

A Mátrai Erőműnél elindult az új magyar energiastratégia kialakítása

Portfolio
Elkezdődött a 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia aktualizálását célzó egyeztetés. Az energetikai államtitkár, illetve az energiahivatal és az MVM vezetői a Mátrai Erőmű tulajdonosaival és menedzsmentjével tárgyaltak a napokban - derül ki Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből.
A gyöngyösi térség fideszes országgyűlési képviselőjének posztja szerint ő is meghívást kapott abba a "minisztériumok közötti munkacsoportba", amely a magyar energiastratégiájára tesz javaslatot.

A bejegyzés szerint a "kormány a jövőben is stratégiai szereplőként tekint a Mátrai Erőműre"; az energiastratégiára javaslatot tevő munkacsoportba "az erőmű tulajdonosi körét, a menedzsment képviseletét" is meghívták.

A képviselő egy fotót is közzétett az egyeztetésről, amelyen a képviselő mellett többek között Kaderják Péter, az innovációs és technológiai minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára, Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, Kóbor György, az MVM új elnök-vezérigazgatója, az NKM Nemzeti Közművek igazgatóságának elnöke, Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának elnöke, valamint Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke, a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöke látható.

Kaderják Péter az InfoRádióban korábban elmondta, a 2011-ben elfogadott, 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia aktualizálása 2018 végére, 2019 elejére készülhet el.

A Mátrai Erőmű idén tavasszal került az Opus-csoport 85 százalékos tulajdonába, miután az Energetický a Prùmyslový Holding (EPH) cseh üzleti partner váratlanul kiszállt a tranzakcióból. A cseh-magyar konzorcium a német RWE Power és EnBW-csoport részesedését vásárolta meg, a kisebbségi tulajdonos továbbra is az MVM Magyar Villamos Művek.

Címlapkép: MTI/Komka Péter
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest