Az autók helyett egyre inkább a biciklikre épít az Uber
Üzlet

Az autók helyett egyre inkább a biciklikre épít az Uber

Portfolio
Bár a bevételek nagy része még mindig a taxiszolgáltatásokból származik az Ubernél, a cég egyre inkább más közlekedési módokra, például a rollerekre vagy a kerékpárokra építene.
Dara Khosrowshahi, az Uber vezetője szerint a cég egyre inkább az elektromos rollerekre és biciklikre fókuszál majd az autók helyett, mivel a belvárosokban sokkal jobb kétkerekűekkel közlekedni, mint autókkal, Khosrowshahi a Financial Timesnak azt mondta, szerinte nem hatékony módja a városi közlekedésnek, hogy egy tonnás vasdarabok szállítanak egy személyt néhány utcasarokkal arrébb.

Annak ellenére indul ebbe az irányba az Uber, hogy a lépés ronthatja a cég profitabilitását, a vezérigazgató szerint rövidtávon pénzügyileg nem jó lépés a cégnek az, hogy a rollerekre és a biciklikre fókuszál, hosszútávon viszont pont ebbe az irányba akarnak elmozdulni. Khosrowshahi elmondta, nyilvánvalóan kevesebb pénzt keres az Uber egy autós utazáson, mint mondjuk egy rolleresen, de cserébe a felhasználók egyre gyakrabban használják majd az appet rövidebb városi utakra.

Az elmúlt egy évben több bicikli- és rollermegosztó cégbe fektetett be az Uber, jelenleg már 8 amerikai nagyvárosban, köztük New Yorkban és Washingtonban érhető el ez a szolgáltatás, hamarosan pedig Berlinben is elindulnak kerékpár- és elektromos roller megosztással.

Az Uberen nagy a nyomás, hiszen a cég hamarosan tőzsdére megy, az IPO előtt viszont jó lenne a hagyományos szolgáltatásokon túlmenően is profitábilis, és nagy növekedésű üzletágakat felmutatni. Tavaly 4,5 milliárd dollár volt a vállalat vesztesége, és bár a taxiszolgáltatásokból származó bevétel továbbra is szépen nő, pont az új üzleti területekbe való befektetés miatt ugrottak meg a költségek, ráadásul a szabályozói környezet is egyre szigorúbb.

Címlapkép: Shutterstock
SZG_9534
BÉT
Frankfurt Stock Exchange
People protest  with a camp over the 9 de Julio Avenue outside the Social Development Ministry calling for a food emergency in Buenos Aires, Argentina, on 5 September, 2019. (Photo by Mario De Fina/NurPhoto via Getty Images)
Matolcsy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
SZG_9534