Előfizetői tartalom

Hiába ugrott meg a villamosenergia ára, nem segített az Alteón (2.)

Portfolio
Hétfőn, a magyar tőzsde zárását követően, közzétette első féléves, nem auditál beszámolóját az Alteo, amelyből kiderült, hiába nőtt a cégcsoport árbevétele a villamosenergia árának növekedése és nagyobb értékesítési volumene miatt. A cégcsoport meghatározó szegmensei ugyanis gyengébben teljesítettek, mint 2017 azonos időszakában, így az Alteo EBITDA-ja csökkent. A menedzsment ugyanakkor optimista, véleményük szerint jó esély van arra, hogy a meglévő portfólió eredményessége éves szinten a megelőző időszakok átlaga körüli sávban alakuljon.

Nőtt az Alteo ÁrbevételeAz Alteo árbevétele 0,6 milliárd forinttal növekedett 9,2 milliárd forintra. A növekedés az Energia kiskereskedelem szegmensnek volt köszönhető, amely közel 1 milliárd forinttal tudta az árbevételét növelni. Ez elsősorban a 2018. év során folyamatosan növekvő villamosenergia ár növekedésének és a jelentős, 29%-os villamosenergia értékesítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés