Nincs ezeknél az autóknál népszerűbb a világon - Megjelent egy lista, tele meglepetésekkel
Üzlet

Nincs ezeknél az autóknál népszerűbb a világon - Megjelent egy lista, tele meglepetésekkel

Portfolio
Az év első hat hónapjában több mint 44 millió autót adtak el globálisan, az Auto, Motor und Sport mostani összeállításából az is kiderült, mely modellek voltak a legnépszerűbbek a vásárlók körében a világ 57 legmeghatározóbb autópiacán.

A Volkswagen Golf a legnépszerűbb német modell

A Top50-es összeállításban összesen 13 német autó szerepel, a Volkswagen 7, a Mercedes-Benz 3, míg a BMW 2, az Audi 1 modelljével képviselteti magát. A Volkswagen dominanciája nem véletlen, Kínában jelentős piaci részesedéssel bírnak, amely megnyomja az értékesítési számaikat. Az is sokat segít, hogy több olyan modelljük is van, amely más-más néven, de nagyon sikeresen fut az autópiacokon: ott van például a Volkswagen Passat, amelyet Magotan néven is árulnak, vagy a Jetta, amely Sagitar, Bora és Vento fantázianéven is kapható. Természetesen nem szabad megfeledkezni a gyártó legnépszerűbb modelljéről, a Golfról sem, amely tradicionálisan ott van az élmezőnyben a legjobban értékesíthető modellek listáján.

A japán gyártók uralják a listát - De a Ford gyártja a legnépszerűbb modellt

Ugyanakkor nagyot téved az, aki úgy gondolja, hogy a Top50-es listát a németek dominálják, az igazi nagypályások azok a japánok: a Toyota 6, a Honda 5, a Nissan 3, a Mazda 2, míg a Suzuki és a Subaru 1-1 modellel képviselteti magát. A japánok legkelendőbb modellje a Toyota Corrola, amelyet ferdehátú változatával, az Aurisszal összevonva szerepeltetnek a listán. Ebből a modellből több mint 476 ezer darabot adtak el 2018 első félévében, vagyis majdnem 45 ezer darabbal többet, mint Volkswagen Golfból.

Az amerikai autógyártók csupán 5 modelljükkel képviseltetik magukat a Top50-es listán, ugyanakkor a világ legnépszerűbb modelljét éppen a Ford gyártja. Az F-sorozatból több mint 534 ezer darabot értékesítettek globálisan az év első hat hónapjában.

Kína magabiztosan vezet - Németország viszont az 5. helyre csúszott

A világ legnagyobb autópiaca továbbra is Kína, ahol több mint 12,2 millió darab járművet értékesítettek az első félévben, amely közel 4 százalékos növekedést jelentett 2017 azonos időszakához képest. A második helyen az Egyesült Államok áll, ahol 8,62 millió autó került eladásra. A japán továbbra is a harmadik legnagyobb autópiac a világon, Németország viszont csupán az ötödik helyet tudta megszerezni, miután Indiában 1 989 842 darab autót értékesítettek, 9200 darabbal többet, mint a németeknél.

Töretlen az SUV-k népszerűsége

Érdemes néhány szót ejteni arról is, hogy az SUV szegmens népszerűsége töretlen, ezekből a járművekből közel 15 millió darabot értékesítettek globálisan hat hónap alatt, amely 14 százalékos növekedést jelentett 2017 azonos időszakához képest. A Top50-es listán is rengeteg SUV szerepel, a tíz legnépszerűbb modellből hatot is ez a szegmens adott.

Nincs ezeknél az autóknál népszerűbb a világon - Megjelent egy lista, tele meglepetésekkel
(Auto, Motor und Sport)
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
General Motors sztrájk