Előfizetői tartalom

Futótűzként söpört végig az új fizetési őrület a Föld túloldalán - felkészül az egész világ

Huszák Dániel
Végigsöpört a mobilfizetési őrület a világ legnépesebb országán, több mint százmillióan már se készpénzt, se kártyát nem hordanak maguknál Kínában, egyszerűen a mobiljukkal fizetnek. A világ legfejlettebb országává a mobilfizetés terén mára egyértelműen a távol-keleti ország vált. De a digitális forradalom itt nem áll meg: a pár év alatt lezajló versenyből győztesen kikerülő két cég, az Ant Financial és a Tencent most nemzetközi babérokra törnek. Simán lehet, hogy a világ többi részét is a kínaiak hódítják meg, ha az amerikai pénzintézeti óriások és techcégek nem rázzák magukat gatyába 1-2 éven belül.

Portfolio Banking Technology 2018 Hasonló témákról szó lesz a Portfolio Banking Technology konferenciáján is. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Miközben Magyarországon, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban főleg készpénzzel és kártyákkal vásárlunk, Kínában a lakosság több...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái