Előfizetői tartalom

Néhány óra és szigorúbb mérési teszten kell bizonyítania annak az autónak, amelyik forgalomba akar kerülni

Ahogy arról korábbi anyagunkban már írtunk, 2018. szeptember 1. után kizárólag azok az autók helyezhetők forgalomba, amelyek rendelkeznek a WLTP-menetciklus szerinti típusbizonyítvánnyal. Az esemény kapcsán kérdezz-felelek formájában igyekszünk választ adni minden olyan fontos kérdésre, amely bárkiben felmerülhet az eddig alkalmazott NEDC-ciklust leváltó, új mérési rendszerrel kapcsolatban.

Miért van szükség az új WLTP-menetciklus bevezetésére? A 2015 szeptemberében kirobbant Volkswagen-botrány megerősítette azt, amiről mindenki régóta beszélt, a 90-es évek elején bevezetett NEDC (New European Driving Cycle - Új Európai Vezetési ciklus) mérési ciklus elavult, könnyen kijátszható és teljesen alkalmatlan arra, hogy a segítségével meghatározzák az egyes márkák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés