Üzlet

Indul a hét a tőzsdéken - Melyik blue chipet figyeljük?

Portfolio
Az újabb kereskedelmi háborús veszélyek árnyékolták be a kereskedést a múlt héten a globális részvénypiacokon, ami a magyar tőzsdére is rányomta bélyegét. De pénteken a nap végére sikeresen ledolgozta a BUX a nap eleji eséseket, ennek fényében megnéztük, hogy mit mutat a technikai kép a blue chipeknél a hétkezdetre.

Magyar Telekom

A hazai távközlési papír árfolyama az elmúlt hetekben gyakorlatilag beszorult a 400-as támasz és az 50-napos mozgóátlag közé. A fordulatot a szerdai kereskedés hozta el, az árfolyam az 50-napos mozgóátlagot leküzdve nagyot emelkedett, bár a 418-as ellenállás közelébe megérkezve kifulladt a vételi erő, pénteken 413 forinton zárt a részvény. Felfelé, a 418-as szint szignifikáns áttörése után a májusi rés visszatöltésével próbálkozhat meg az árfolyam. Lefelé az 50-napos mozgóátlag, és a 400 forintos szint jelent fontos támaszokat.

Indul a hét a tőzsdéken - Melyik blue chipet figyeljük?

Mol

A Mol részvényei megtesztelték a 200-napos mozgóátlag és a 2890 forintos szint által közrefogott ellenállási zónát, az árfolyamnak azonban nem sikerült szignifikáns módon kitörnie az ellenállási zónából, és az emelkedés megtorpant. Pénteken 2870 forinton zárta a napot a papír. Amennyiben a későbbiekben sikerül leküzdenie az árfolyamnak a 2875-2890 közötti ellenállási zónát, az további teret nyithat meg az emelkedés előtt. Lefelé pedig a középtávú, csökkenő trendvonal jelenti az első kiemelt támaszt, 2839 forintnál.

Indul a hét a tőzsdéken - Melyik blue chipet figyeljük?

OTP

A hét elején a 10 000 forintos szint közeléből ismét emelkedni kezdett az OTP árfolyama, a részvény az 50-napos mozgóátlagot is sikerrel leküzdötte, azonban a hét második felében elfogyott a lendület és a bankpapír már nem volt képes megtesztelni a 10 600 forintos sávtetőt. Felfelé az elmúlt hetek kereskedési sávjának tetejét jelentő 10 600 forintos ellenállás leküzdése jelentene bíztató jelet. Lefelé az 50-napos mozgóátlag jelenti az első támaszt, 10 194-nél.

Indul a hét a tőzsdéken - Melyik blue chipet figyeljük?

Richter

A Richter árfolyama a héten teljesen visszatöltötte az FDA negatív döntése után hagyott rést, a rés visszatöltése után is folytatódott az emelkedés, és az árfolyam pénteken áttörte az 5500 ellenállást is, 5530 forintot fejezte be a hetet a papír. A Richter számára a következő megállót az 5753 forintnál található 200-napos mozgóátlag jelenti majd, mindemellett érdemes kiemelni, hogy az RSI indikátor hamarosan túlvett tartományba érkezhet meg. Támaszt az 5200-as szint, és az 50-napos mozgóátlag jelent, 5075 forintnál.

Indul a hét a tőzsdéken - Melyik blue chipet figyeljük?
Frankfurt Stock Exchange
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 10: German Chancellor Angela Merkel (CDU).
ITALY - CIRCA 2003: The American tariffs
olaj
HAIFA, ISRAEL - DECEMBER 25: Smoke rises after a fire broke out at an oil refinery (Photo by Shay Hartov/Anadolu Agency/Getty Images)
olajfinomito
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Hogyan kereskedsz a forinttal?
Bevezető online előadás a deviza és indexkereskedés világába.
Frankfurt Stock Exchange