Előfizetői tartalom

Zöld forradalom mentheti meg a világgazdaságot

Portfolio
A klímaváltozás elleni intenzív és összehangolt globális intézkedés legkevesebb 26 ezer milliárd dollár többlettel járulhatna hozzá a globális GDP növekedéséhez 2030-ig - állítja a Global Commission on the Economy and Climate nevű, a klímaváltozás elleni fellépés és a gazdasági fejlődés kapcsolatát vizsgáló, hét ország kezdeményezésére alakult nemzetközi bizottság. A testület szerdán bemutatott jelentése ezzel éppen az ellenkezőjét állítja annak a nem ritkán elhangzó véleménynek, miszerint a fosszilis energiahordozókról a megújulókra való átállás egy olyan, költséges folyamat lenne, amely gyengíti a gazdasági növekedést.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke például arra hivatkozva jelentette be országa kilépését a Párizsi Klímaegyezményből még 2017-ben, hogy az szerinte drákói pénzügyi és gazdasági terheket rakna az Államokra. Trump szerint országa 2,7 millió munkahelyet veszítene el a tiszta energiagazdaságra való áttérés következményeként 2025-ig. Az egykori kormányfőkből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái