Előfizetői tartalom

Dőlnek a dominók a világban, mi eddig egész jól megúsztuk

Portfolio
Feltörekvő piaci fertőzés terjed, olvashatjuk most már mindenhol, ami nagyjából arról szól, hogy a befektetők elővették az instabil költségvetéssel, magas eladósodottsággal és magas folyó fizetési mérleg hiánnyal jellemezhető, sérülékeny országokat, azok eszközeivel szemben fokozottan kockázatkerülők, adják az állampapírjaikat, ezzel párhuzamosan gyengülnek az érintett országok devizái, esnek a részvényárfolyamai. A para egyre nagyobb, emiatt nagyot estek a feltörekvő piaci részvényindexek, a magyar tőzsde azonban eddig kevésbé fertőződött meg.

Egyre nagyobb a kontraszt a világ befektetőinek iránytűként szolgáló amerikai részvényindexek és a feltörekvő piaci részvényindexek idei árfolyamalakulása között, mert miközben az amerikaiak egyre magasabbra kapaszkodnak, és egymás után döntik a csúcsokat, több feltörekvő piaci részvényindex kétszámjegyű mértékben veszített értékéből. A török és a kínai tőzsde...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés