Így nyithatsz OTP-s számlát a fotelből
Üzlet

Így nyithatsz OTP-s számlát a fotelből

Portfolio
Jellemzően a 18-35 éves, az online ügyintézésre és bankolásra nyitott korosztály körében népszerű az OTP VideóBank szolgáltatása, amely 2018. február óta érhető el az ügyfelek számára. Utánajártunk, pontosan hogyan is működik a szolgáltatás.
A témával a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján is foglalkozunk majd. Regisztráció itt!Tavaly június óta hatályos az a jogszabály, amely megengedi, hogy egy auditált elektronikus csatornán is lebonyolítható legyen egy komplett ügyfélazonosítás Magyarországon (is), majd július végén jelent meg a közlönyben az a kiegészítő rendelkezés, amely a technikai részleteket is tartalmazta erről. Azóta - több bank mellett - az OTP is elindította saját VideóBank számlanyitási szolgáltatását.

A jogszabályi változásnak, valamint a bankok komoly informatikai és folyamatszervezési fejlesztésének köszönhetően már úgy lehet bankszámlát nyitni, hogy ehhez nem kell bemenni egy bankfiókba, ráadásul az egész folyamat online, papírmentesen zajlik. Nem kell végigvárni a sort a bankfiókban, nem kell időpontot foglalni, hanem egyszerűen és biztonságosan lehet nyitni lakossági bankszámlát otthonunkból. Megnéztük, hogyan működik az OTP szolgáltatása.

Így működik

Az OTP-nél a videóbankos számlanyitás igénybevételéhez mindössze internetkapcsolatra és egy kamerával rendelkező eszközre (asztali számítógép, notebook, okostelefon, táblagép) van szükség, amely megfelel a technikai feltételeknek. A videóhívás-alapú azonosítás elérhető Windows, macOS, iOS és Android operációs rendszereken is, és a folyamat mindössze kb. 15 percet vesz igénybe.

Az OTP-nél a rugalmasan alakítható számlacsomag ajánlataival több mint 250 féle számlacsomag állítható össze, illetve a legnépszerűbb kombinációk alapján előre összeállított Prémium+, Aktív, Klasszikus vagy a Junior számlacsomag elemek valamelyikét is kiválaszthatják a lakossági ügyfelek.

A VideóBankon keresztül történő azonosítás után a következő banki munkanap végéig feldolgozzák az igényléseket, eltérő esetben az igénylést követő első munkanapon. Ezután az ügyfelek SMS-ben megkapják az internetbanki azonosítójukat, e-mailben pedig a számlaszámukat. Ezekkel, valamint az igénylés során megadott internetbanki kezdeti jelszavuk segítségével már beléphetnek az OTP internetbank felületére.

A VideóBankon keresztül történő azonosítás minden hétköznap reggel 8 és este 20 óra között, valamint hétvégén reggel 10 óra és délután 18 óra között érhető el. Ugyanakkor az online számlacsomag és a bankkártya kiválasztására a hét minden napján, 24 órában elérhető a bank honlapján. A nyitvatartási időn kívül történő online számlaigénylés esetén a bankfióki szerződéskötés is választható, vagy az űrlapon megadott adatok elmenthetőek, és később, nyitvatartási időben befejezhető az igénylés a VideóBankon keresztül.

Az igénylés menete

Az azonosítás során az ügyfélnek fel kell mutatnia saját kártyaformátumú személyi igazolványát, vagy útlevelét, kártyaformátumú vezető engedélyét és lakcímkártyáját. Ezt követően a következőket kell tenni:
  • kiválasztjuk a számlacsomag ajánlatok közül a nekünk tetszőt, vagy összeállíthatjuk saját számlacsomagunkat,
  • az adatok megadását követően beküldjük az igénylésünket.
  • majd következik a szerződéskötés, amely vagy személyesen egy bankfiókban, időpontfoglalással, vagy otthonunkból, szintén VideóBankon keresztül zajlik.


A VideóBankon keresztül történő azonosítás főbb lépései:
  • Technikai feltételek automatikus ellenőrzése,
  • Nyilatkozatok elfogadása,
  • OTP internetbank jelszó kiválasztása,
  • Videóhívás indítása,
  • Videóhívás lezárása, majd a szükséges ellenőrzéseket követően a számla megnyitása.
brexit0115
bitcoin automata shutter
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920