Előfizetői tartalom

Tényleg olyan olcsónak számít a magyarországi áram és a gáz az EU-ban?

Portfolio
Budapesten a legalacsonyabb a lakossági gázár az Európai Unió, illetve a régió fővárosai közül, míg az áramárak az ötödik legalacsonyabbak a magyar fővárosban. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által közölt, euróban számolt tarifákon alapuló összehasonlítás szerint egy átlagos budapesti háztartás áram- és gázszámlái a jövedelmek 4,1 százalékát viszik el, ezzel a relatív hazai rezsiterhek alapján már sokkal inkább a középmezőnyben állunk az EU-ban.

A vizsgált városok közül csak Belgrádban, Szófiában, Bukarestben és Vilniusban kellett kevesebbet fizetniük az áramért a lakossági fogyasztóknak, mint Budapesten idén augusztusban - derül ki a MEKH Eurostat adatai alapján összeállított havi árösszehasonlításából. A magyar fővárosban a villamos energia lakossági átlagára 11,69 eurócent/kilowattóra volt; az unióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés