Előfizetői tartalom

Mi ez, ha nem az informatikusok álomállása?

Portfolio
Az informatikus hallgatók háromnegyede nem dolgozik, ami részben ellentmond annak az iparági vélekedésnek, hogy az informatikus tanulókat ma már a tanulópadban "levadásszák" - derül ki az eNet felméréséből. A legnépszerűbb területek pedig az informatikus szakokon tanuló diákok körében a jövőbeli karriertervek kapcsán a játékfejlesztés, a mobilfejlesztés és az IoT.

Az eNET 2018 májusában kérdőíves kutatással mérte fel a leendő informatikusok szakmai gyakorlattal, karrierrel kapcsolatos elképzeléseit, várakozásait. A kutatás 18 hazai felsőoktatási intézmény és 1122 informatikus hallgató részvételével zajlott. A válaszadók több, mint 21%-a már dolgozik valamilyen munkaviszonyban és további 6%-nak folyamatban van a munkába állása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés