Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?
Üzlet

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?

Portfolio
Fenyegetést jelent a svájci órapiacnak az új Apple Watch, az új széria még inkább, mint az előzők, az új egészségügyi funkciók ugyanis elcsábíthatják az idősebb vásárlókat - állítják iparági szakértők a Reuters szerint.
A szerdán bemutatott új Apple Watch Series 4 számos olyan egészségügyi funkcióval lett felszerelve, ami akár életet is menthet. Van benne EKG, figyeli a szívritmust, figyelmeztet, ha szabálytalan szívverést érzékel, és segítséget hív, ha a viselője elesik és nem mozdul legalább egy percig.

Az új Apple Watch nem csak evolúció, de forradalom is, nem csak a kütyümániásoknak szól, hanem minden 45 feletti embernek, aki törődik az egészségével - mondta el a businessmontres.com szakértője.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?
Az Apple gyorsan növeli részesedését az órapiacon, a CGS Insight becslései szerint közel annyi okosórát értékesíthet idén az Apple, mint az összes svájci óragyártó. Tavaly 24 millió darabot adtak el világszerte a Svájcban készült órákból. A belépő szintű svájci órák piaca (500 dolláros árig) az elmúlt években folyamatosan csökkent, aminek az egyik oka az okosórák terjedése volt.

De vannak, akik optimisták. A Zenith, Hublot és Tag-Heuer órákat gyártó LVMH óra divíziójának vezetője szerint jelenleg az Apple nem jelent fenyegetést az óragyártóknak. Sőt. Azok az emberek, akik az Apple Watch-csal belépnek az órapiacra, könnyen lehet, hogy később kedvet kapnak egy svájci óra vásárlásához is.

A svájci óragyártók árfolyamában nem volt jelentősebb mozgás az új Apple Watch bemutatóját követően, az aktivitásmérőket gyártó Fitbit részvényei viszont nagyot estek.

Itt az Apple új okosórája - Félhetnek a svájci óragyártók?
(Reuters)

A címlapkép forrása: AFP / Noah Berger
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde