Lezárul egy korszak: a Volkswagen megszünteti a legendás Beetle gyártását
Üzlet

Lezárul egy korszak: a Volkswagen megszünteti a legendás Beetle gyártását

Portfolio
A Volkswagen csoportnál zajló totális átalakulásnak újabb áldozata van, az autógyártó ugyanis csütörtökön bejelentette: 2019-ben megszünteti legendás modelljének, a Volkswagen Beetle-nek a gyártását.
Az eredeti Volkswagen Beetle, vagy, ahogy idehaza mindenki ismeri a Volkswagen Bogár fejlesztése még az 1930-as években kezdődött, majd 1938 és 2003 között gyártották. A legendás modell több ráncfelvarráson is átesett, ma kapható változatának gyártása 2011-ben kezdődött meg Mexikóban. A Volkswagen csoportnál javában zajló átalakulás, amelyeknek fókuszában az elektromobilitás, az önvezető autózás és a mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások állnak, viszont megpecsételte a modell sorsát is.

A Volkswagen ugyanis csütörtökön bejelentette: befejezik a Beetle gyártását 2019-ben. A Volkswagen amerikai vezére, Hinrich Woebcken elárulta, a lépésre azért van szükség, mert a jövőben a cégcsoport stratégiájával összhangban, az elektromos autók gyártására akarnak koncentrálni.

Woebcken egyben kijelentette azt is, hogy nem tervezik azt, hogy újból visszahozzák majd a gyártásba a Beetle-t. A Volkswagen által kiadott tájékoztató ugyanakkor nem zárja ki, hogy egyszer erre sor kerüljön.

Lezárul egy korszak: a Volkswagen megszünteti a legendás Beetle gyártását
A teljes történet kedvéért azért azt is el kell mondani, hogy bár a Volkswagen Beetle hatalmas népszerűségnek örvendett korábban, az utóbbi időszakban egyre kevesebbet értékesítettek belőle Amerikában. 2018 első nyolc hónapjában 11 151 darab fogyott belőle az Egyesült Államokban, amely kicsivel több, mint 2 százalékos visszaesést jelentett az előző év azonos időszakához képest.

Ennek hátterében egyébként az állt, hogy a vásárlók olyan modelleket vettek inkább, mint a Volkswagen Jetta, vagy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SUV-szegmensben versenyző Tiguan. Tehát azon túl, hogy a Volkswagen menedzsmentje az új stratégiájának megvalósítására akar koncentrálni, vegytiszta üzleti döntés is szerepet játszhatott a modell gyártásának megszüntetésében.

A rajongóknak ugyanakkor nem kell teljesen elkeseredniük, a Volkswagen jelezte, mielőtt felhagynak a Beetle gyártásával, a modell két különleges változatát fogják piacra dobni az Egyesült Államokban.

(Reuters)
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_611533595
BET
shutterstock_332932247
IMG_5203
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_611533595