Előfizetői tartalom

Paks 2: a klímaváltozás bizonytalansági tényező

Portfolio
A klímamodellezés eredménye bizonytalansággal terhelt, ezért az elővigyázatosság elvét követve az eredmények felülvizsgálatát időszakonként el kell végezni, ahogy ez a környezeti hatástanulmányban is szerepel - válaszolta írásban Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) országgyűlési képviselő kérdéseire. Az ugyanakkor nem derül ki a válaszból, hogy a Paks 2 környezetvédelmi engedélyének alapjául szolgáló, 2014-ben készült környezeti hatástanulmány eredményeit milyen időközönként és mikor kell legközelebb felülvizsgálni.
A környezeti hatásvizsgálat keretében a környezeti tényezők, közöttük a Duna vízjárásából és hőterheléséből eredő hatások értékelése is megtörtént. Az értékelés a Duna vízjárásának mért adatai mellett felhasználta a valószínűségi elemzés módszerét, valamint a klímaváltozásból adódó hatások leírására létrehozott magyar és nemzetközi modellek eredményeit....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái