Aggódhat az Aldi és a Lidl - Jövő héten nyit az új diszkontlánc, amiről suttogtak
Üzlet

Aggódhat az Aldi és a Lidl - Jövő héten nyit az új diszkontlánc, amiről suttogtak

Portfolio
Az elmúlt hónapokban többször is beszámoltunk arról, hogy nagy dobásra készülhet a Tesco Nagy-Britanniában, a piacvezető vállalat ugyanis megelégelte a Lidl és az Aldi térhódítását. A cég most maga jelentette be, saját fegyverüket fordítja a németek ellen: Jack's néven diszkontláncot indít jövő héten.

Hivatalos: jön a Tesco saját diszkontlánca

Néhány hónapja már keringenek olyan pletykák a piacon, hogy a Tesco nagy dobásra készül, saját diszkontláncot indíthat annak érdekében, hogy megpróbálja visszaszorítani a két nagy német rivális, az Aldi és a Lidl térnyerését az Egyesült Királyságban.

Az információt megszellőztető Sunday Times a beszámolók alapján korábban arról írt, hogy a Tesco egy teljesen új és különálló márkát építene fel, amely olyan termékeket értékesítene, amelyek olcsóbb árazása versenyképes lenne a nagy riválisokéval. A vállalat menedzsmentje természetesen nem kívánta kommentálni ezeket az értesüléseket korábban.

Most viszont a Tesco maga jelentette be: megnyitják saját diszkontláncuk első boltját a Cambridgeshire megyében található Chatteris településen jövő szerdán. A diszkontláncot a Tesco alapítója, Jack Cohen után Jack'snek nevezték el.

A pontos szám egyelőre nem ismert, de a várakozások szerint első körben mintegy 100 üzletből álló hálózatot hozhat létre a Tesco Nagy-Britanniában. A boltok egy részét már ma is üzemelő kiskereskedelmi egységek adnák, ezeket Jack's üzletekké alakítanák, illetve teljesen új boltokat is nyithat a Tesco.

Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a németek a piacból

Nem véletlenül szánta rá magát erre a lépésre a Tesco menedzsmentje, nagy szükségük lenne egy olyan hatékony megoldásra, amellyel meg tudnák őrizni saját piacukat, illetve amellyel érdemben vissza tudnák szorítani a német riválisok, az Aldi és a Lidl folyamatos térhódítását.

A Tesco ugyanis szép lassan veszít teret az Egyesült Királyságban, míg a németek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a teljes piacból. A piacvezető kiskereskedelmi vállalat piaci részesedése a legfrissebb statisztikák szerint 27,4 százalékot tett ki, egy évvel korábban viszont ez az érték még 27,9 százalék volt. Az Aldi és a Lidl együttes piaci részesedése viszont mostanra meghaladta a 13 százalékot.

Aggódhat az Aldi és a Lidl - Jövő héten nyit az új diszkontlánc, amiről suttogtak

Nem lesz könnyű dolga a Tescónak

Komoly növekedési tervekkel rendelkezik az Aldi és a Lidl az Egyesült Királyságban, előbbi menedzsere a Reuters megkeresésére elárulta, hogy 1000 egységből álló üzlethálózattal akarnak rendelkezni a szigetországban 2022 végére, jelenleg 762 boltjuk üzemel. Utóbbi diszkontlánc úgy számol, hogy a már említett időszak végére 1200-1500 üzlettel rendelkezhetnek, amely jelentős növekedés lenne a jelenlegi 710 boltból álló hálózatukhoz képest.

Terveik megvalósítása érdekében komoly összegeket fordítanak beruházásokra a németek, az Aldi a 2018 végéig futó programjának keretében 1 milliárd fontot költ el az Egyesült Királyságban és hoz létre 8000 munkahelyet. A Lidl pedig mintegy 1,45 milliárd fontos beruházást valósított meg 2017-ben és 2018-ban, amelynek köszönhetően több tucat új üzlettel bővül majd a bolthálózata. A németeket az sem tartja vissza, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

A dinamikus terjeszkedésnek köszönhetően a két német diszkontlánc tovább növelheti piaci részesedést a négy nagy helyi kiskereskedelmi lánccal, a Tescóval, a Sainsbury'sszel, az Asdával és a Morrisonsszal szemben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg mintegy 200 milliárd fontos piacból 15 százalékos szeletet hasíthatnak ki 2020 végére.

(The Guardian)
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card