Előfizetői tartalom

Felpörögtek az autóeladások az extrém kedvezmények miatt

Portfolio
Augusztus általában az egyik leggyengébb hónap, ha az autóeladásokat nézzük, idén nyáron azonban felpörgött az értékesítés, augusztusban közel harmadával több autót adtak el Európában, mint egy évvel korábban, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy szeptember 1-től az autók károsanyag-kibocsátását új módszerrel (WLTP) mérik, aminek a bevezetése előtt a gyártók annyi autót toltak ki a piacra, amennyit csak lehetett, sokszor masszív kedvezményekkel.

A WLTP miatt ugrottak meg az eladásokAugusztusban 31,2 százalékkal több, összesen 1,1 millió új autót adtak el Európában (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk, minden esetben az új autó regisztrációt értünk alatta), év eleje óta összesen 10,8 millió új autót regisztráltak az EU-ban, 6,1 százalékkal többet, mint 2017-ben. A látványos megugrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés