FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Mi kell ahhoz, hogy könnyebben cseréljenek gazdát a magyar cégek?

Simonyi Tamás, KPMG
Most lenne érdemes kiszállni a magyar vállalatokból a tulajdonosoknak, ha eladni akarnak. Lehet is látni tranzakciókat, de ezekből sokkal több is lehetne még. Furcsa sajátossága a piacnak, hogy elég sok magyar céget megfuttatnak a piacon, de az eladási szándék nem mindig komoly. Mindez annak fényében igazán meglepő, hogy a következő években megint eltűnhetnek a vevők, és akkor sokkal nehezebb lesz jó alkut kötni.

A még mindig alacsony kamatok és a cégekben felgyűlt befektethető eredmény világszerte magas keresletet indukál a cégek iránt, a célpontokat pedig a magas nyereség és a kedvező növekedési kilátások teszik vonzóvá. Mindez jó exit pozíciókat teremt a tulajdonosok számára Magyarországon is. Ehhez, és csak ehhez képest viszonylag alacsony a sikeres tranzakciók száma, még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés