Üzlet

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde

Portfolio
A tengerentúli tőzsdék tegnapi csúcsdöntése, és az ázsiai börzék pénteki erősödése után az európai tőzsdék is emelkedtek a hét utolsó napján, a kontinens befektetőit a felemás eurozónás beszerzési menedzserindexek sem kedvetlenítették el. A pozitív részvénypiaci hangulat ellenére is szenvedett a magyar tőzsde, bár a BUX emelkedéssel indította a napot, a kezdeti lendület azonban gyorsan elfogyott,a magyar tőzsde pedig óvatos lecsorgás után ismét esni kezdett. Az eladói nyomás egészen a pénteki piaczárásig kitartott, a BUX eséssel zárta a napot, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX index 351 pontos mínusz mellett 1 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, a blue chipek kivétel nélkül estek. A Magyar Telekom 1,6 százalékos esést követően 401,5 forinton zárt, az OTP 0,2, a Richter árfolyama pedig 1 százalékkal került lejjebb. Nagyot esett a Mol, az olajvállalat árfolyama 2,1 százalékkal került lejjebb, a Mol végül 2830 forinton zárta a hét utolsó napját.


Óriási hype a kanadai kannabisz-részvény körül, hullámvasúton az árfolyam

Hullámvasúton a Tilray árfolyama, az orvosi marihuána előállításával foglalkozó cég részvényei hatalmas szárnyalást produkáltak az elmúlt napokban, bár a cég részvényeit tavaly 17 dolláron bocsátották ki, a Tilray szerdán egészen 300 dollárig szárnyalt, majd az árfolyam lefeleződött. A társaság mögött olyan befektetők állnak, mint Peter Thiel, aki korábban olyan társaságokba fektetett be sikeresen, mint a Facebook, a Lyft vagy az Airbnb. Tovább a cikkhez

Fontos támasz közelében az OTP és a Richter is

Emelkednek az irányadó részvényindexek Európában, a BUX index azonban a kedvező hangulat ellenére is látványosan szenved, az OTP és a Richter hamarosan fontos támaszok közelébe érkezhet meg, a technikai kép alapján azonban a Magyar Telekom tartogathat még izgalmakat az elkövetkező napok folyamán. Tovább a cikkhez

Szenved a magyar tőzsde, lefordult a Mol

Az irányadó európai részvényindexek továbbra is emelkednek, a hazai részvényindex bár emelkedéssel indította a napot, a BUX azonban kora délelőtt előző napi záróértéke alá süllyedt, majd a lecsorgás után esés következett. A magyar tőzsde 285 pontos esés mellett immár 0,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek pedig kivételével nélkül esnek. A nap első felében nagyot emelkedő Magyar Telekom lefordult, a telekomcég árfolyama 0,9 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,8, míg az OTP 0,9 százalékkal került lejjebb. A hazai nagypapírok közül a Mol teljesít a leggyengébben, az olajvállalat árfolyama 1,1 százalékkal került lejjebb.


Csányi Sándor olyat mondott, amire kevesen számítottak

Idén akár az egymilliárd eurót is elérheti az OTP profitja, mondta el Csányi Sándor tegnap, a BÉT50 konferencián. Sok kapaszkodót nem kaptunk, azt sem tudjuk, korrigált vagy adózott eredményről van szó, de akármelyik sort is nézzük, az egymilliárd euró jóval magasabb, mint amire a legtöbb elemző számít. Megkérdeztük az elemzőket, mint gondolnak az egymilliárd eurós "célszámról". Tovább a cikkhez

Továbbra is lefelé csorog a BUX, az Opus lendülete azonban kitart

A hazai részvényindex továbbra sem talál magára, az összességében továbbra is kedvező hangulat ellenére is folytatódik a BUX lecsorgása, bár a pénteki kereskedés második felében a régiós tőzsdék közül az osztrák és a cseh tőzsde is lefordult.


A BUX index 3,2 milliárd forintos forgalom és 157 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a nap első felének lendület elfogyott a Magyar Telekom számára, és a telekomcég árfolyama immár stagnál, a Richter mindemellett 0,5, az OTP 0,6, míg a Mol árfolyama 0,7 százalékkal került lejjebb. Az Opus azonban továbbra is remekül teljesít, az áprilisi mélypontja közeléből felpattanó részvény árfolyama 5 százalékkal került ma feljebb.


Nagyot emelkedett az Opus

A kereskedelmi háborús feszültség enyhülését követő, kedvező részvénypiaci hangulat ellenére sem tud magára találni a magyar tőzsde, a BUX 2,2 milliárd forintos forgalom és 110 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Magyar Telekom stagnál, míg a Richter 0,4, az OTP 0,5, a Mol pedig 0,7 százalékkal került lejjebb. Mindemellett felemásan teljesítenek a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó részvények, az Appeninn 0,5 százalékkal került lejjebb, a Konzum árfolyama 0,2 százalékot emelkedett, míg a CIG Pannónia stagnál. Remek napja van azonban az Opusnak, a részvény az áprilisi mélypontja közeléből pattant ma fel, az Opus árfolyama 3,6 százalékkal került ma feljebb.


Mérséklődött az európai börzék lendülete

Továbbra is emelkednek az európai tőzsdék, a délelőtt második felében az irányadó részvényindexek lendülete kissé alábbhagyott, ebben részben alighanem az is szerepet játszhatott, hogy az eurozóna szeptemberi, előzetes kompozit (a szolgáltató szektor és a feldolgozóipar teljesítményét is tartalmazó) beszerzési menedzserindexe 54,2 pontra esett az előző havi 54,5-ről, ami mögött nagyrészt a feldolgozóipar gyengélkedése állt, ahol a termelés 2016 májusa óta nem nőtt olyan lassan, mint jelenleg. A mutatót összeállító Markit vezető közgazdásza szerint az üzleti aktivitásra kedvezőtlen hatással van a kereskedelmi háború, és Nagy-Britannia euróövezetből való kilépése is. A CAC40 0,7, míg a DAX index 67 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb.


Trumb beleszállt az OPEC-be, de nem tudta tartósan lebeszélni az olajárat

Az amerikai elnök ismét az olajár csökkentését kérte a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetétől (OPEC), Donald Trump szerint az USA megvédi a közel-keleti országokat, ők mindeközben egyre magasabbra emelik az olajárat, amit az OPEC-nek csökkentenie kellene az elnök szerint. Trump Twitter-üzenete után a WTI árfolyama bár lefordult, az árfolyam azonban ismét emelkedik ma délelőtt, a WTI jegyzése 0,8 százalékkal került ma feljebb.


Jó napja van a Magyar Telekomnak, fontos szint közelében az árfolyam

A kontinens irányadó részvényindexei továbbra is emelkednek, bár a magyar tőzsde is mérsékelt emelkedéssel vágott neki a hét utolsó napjának, a lendület gyorsan elfogyott és a BUX lefordult. A délelőtt második felében a hazai részvényindex előző napi záróértéke közelébe kapaszkodott vissza, a blue chipek közül a Richter és a Mol 0,1, míg az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb. Jó napja van ugyanakkor a Magyar Telekomnak, a telekomcég árfolyama 1,1 százalékkal került ma feljebb, amennyiben kitart a részvény lendülete, a Magyar Telekom árfolyama hamarosan a 416 forintos ellenállást tesztelheti meg.


Emelkednek a német autógyártók részvényei

A tengerentúli tőzsdék történelmi csúcsdöntése és az ázsiai börzék széleskörű pénteki emelkedése után az európai részvényindexek is emelkedéssel vágtak neki a hét utolsó napjának, miután az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos félelmek enyhülésével párhuzamosan kitartott a pozitív részvénypiaci hangulat. A CAC40 és a spanyol IBEX 0,8, a milánói börze pedig 1,1 százalékkal került feljebb, a német tőzsde 121 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a DAX index komponensei közül az autógyártók részvényeit vásárolják leginkább a befektetők, a nagy német autógyártók között a Volkswagen papírjai teljesítenek a legjobban.


Elfogyott a lendület a magyar tőzsdén

Bár a magyar tőzsde óvatos emelkedéssel indította a pénteki kereskedést, és bár a részvénypiaci hangulat továbbra is kimondottan kedvező, a BUX lendülete elfogyott a pénteki piacnyitás után, és a hazai részvényindex lefordul és a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a WIG 0,4, a bécsi börze pedig 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb.


Kitart a pozitív hangulat, felfelé kapaszkodik a BUX

A tengerentúli tőzsdék ismét rekordot döntöttek, új történelmi csúcson zárta a Dow és az S&P500 is, az ázsiai kereskedésben is kitartott a jó hangulat pénteken, míg az irányadó európai részvényindexek is erősödéssel vágtak neki a hét utolsó napjának. A pozitív részvénypiaci hangulat ellenére a magyar tőzsde az irányt keresi ma reggel, a BUX index a pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után emelkedéssel próbálkozik, a hazai részvényindex 28 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek vegyesen indítják a napot, az OTP 0,1, a Richter pedig 0,2 százalékkal került lejjebb, a tegnap nagyot eső Mol ma 0,4 százalékos emelkedéssel indítja a napot, míg a legjobban a Magyar Telekom teljesít, a telekomcég árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb.


Trump finoman megzsarolta az olajkartellt

Ismét az olaj árának csökkentésére sürgette a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke finoman megzsarolta az olajkartell legfontosabb tagjainak számító közel-keleti országokat, miután katonai támogatásuk ügyét az olajárak alakulásához kötötte. Tovább a cikkhez

A kedvező részvénypiaci hangulat pénteken a magyar tőzsdét is magával ragadhatja

Mi történik a tőzsdéken?

  • Kitartott a jó hangulat a tengerentúlon, a beérkező pozitív makroadatok háttérbe tudták szorítani a kereskdelmi háborús aggodalmakat, a heti munkanélküli segélykérelmek száma 49 éves mélypontra süllyedt, míg a Philapelphia Fed index szeptemberi értéke a vártnál nagyobb emelkedést produkált. A kedvező hangulat egészen a piaczárási kitartott, a Dow végül 251 pontos plusz mellett 1 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját, az S&P500 0,8 százalékkal került feljebb, ami mind a Dow, mind az S&P500 esetében új történelmi zárócsúcsot jelentett. A Nasdaq mindemellett 1 százalékos emelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.
  • Az ázsiai kereskedésben is emelkednek a részvényindexek pénteken, A Nikkei 0,8 százalékkal került feljebb, a kínai tőzsdék felpattantak a hét utolsó napján, a hongkongi tőzsde 1,3, a sanghaji börze pedig 1,9 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb a hét utolsó napján.
  • A csütörtöki kereskedésben uralkodó pozitív részvénypiaci hangulat ellenére sem tudott emelkedni tegnap a BUX, a hazai részvényindex 252 pontos esést követően 0,7 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével estek, az OTP 0,1 százalékos esést követően 9980 forinton zárt, a Richter 1 százalékos esés után 5100 forinton zárt. A hazai nagypapírok közül a Mol volt a nap vesztese, az olajvállalat árfolyama 1,4 százalékot esett, a Mol végül 2890 forinton zárta a hét negyedik napját.
  • A határidős DAX index 77 ponttal került feljebb péntek reggel, 0,6 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.
  • A forint az erősödik péntek reggel az euróval szemben, egy euró 323,42 forintba kerül, egy dollárért pedig 274,45 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a KSH a júliusi, felülvizsgált kiskereskedelmi adatsorát teszi közzé.
  • A hét utolsó napján a második negyedéves, felülvizsgált francia GDP adat érkezik majd.
  • Az eurozónából a szeptemberi előzetes feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexeket publikálják.
  • Az Egyesült Államokból szintén a feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek szeptemberi, előzetes értékeire fókuszálnak majd a piaci szereplők.


A kedvező részvénypiaci hangulat pénteken a magyar tőzsdét is magával ragadhatja

Mi történt idén a tőkepiacokon?

A kereskedelmi háborús aggodalmak csökkenésével párhuzamosan tovább emelkedtek csütörtökön az amerikai tőzsdék, végül a Dow és az S&P500 is új történelmi csúcson zárt be, a Dow idén 7,8, míg az S&P500 idén 9,6 százalékkal került feljebb.A kedvező részvénypiaci hangulat pénteken a magyar tőzsdét is magával ragadhatja

Az OTP sem tartana itt, ha nem lenne a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde harmadik alkalommal készítette el partnereivel a BÉT50 - ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványt. A kiadvány célja, hogy konkrét példákon keresztül szemléltesse a hazai vállalkozásokban rejlő potenciált a széles közönség számára. A korábbi évek gyakorlatával összhangban a kiadványt idén is szeptember 20-án, a BÉT50 - középvállalatok csúcstalálkozója konferencián mutatták be, amelyet az egyik vezető tőzsdei nagyvállalat, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor nyitott meg beszédével. Tovább a cikkhez

Október elején darabolják fel a 4iG részvényeit

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a 4iG 2018. július 26. napján tartott közgyűlésén meghozott határozat szerinti részvényfelosztást. Az 1,88 millió darab 1000 forint névértékű részvényből 18,8 millió darab 100 forint névértékű részvény lesz. Tovább a cikkhez
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
google