Trump finoman megzsarolta az olajkartellt
Üzlet

Trump finoman megzsarolta az olajkartellt

Portfolio
Ismét az olaj árának csökkentésére sürgette a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC) Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke finoman megzsarolta az olajkartell legfontosabb tagjainak számító közel-keleti országokat, miután katonai támogatásuk ügyét az olajárak alakulásához kötötte.
Megvédjük a közel-keleti országokat, nélkülünk nem sokáig lennének biztonságban, de ők közben egyre magasabbra és magasabbra nyomják az olajárakat. Emlékezni fogunk. Az OPEC monopóliumnak le kell vinnie az árakat most! - fogalmazott Trump a twitteren.

Az Egyesült Államok elnöke az elmúlt hónapokban többször ráripakodott az OPEC-országokra. Szaúd-Arábiát, az OPEC legnagyobb kitermelőjét az olajtermelés fokozására sürgette, emlékeztetve az országnak Irán elleni konfliktusához nyújtott amerikai segítségre. A szerinte túlságosan magas olajárak miatt ugyanis az amerikai üzemanyagárak idén jelentősen emelkedtek, ami a novemberi kongresszusi választás előtt nem növeli a republikánusok népszerűségét.

Bár az olajkartellen növekszik a nyomás, hogy a kitermelés további emelésével előzze meg a novembertől életbe lépő iráni szankciók várható áremelő hatását, a szervezet várhatóan nem hoz ilyen értelmű döntést a hétvégi algériai ülésén.

Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere szeptemberi moszkvai látogatásán azt mondta, az USA, Oroszország és Szaúd-Arábia a következő 18 hónapban képes lehet kompenzálni az iráni olaj piacról való kiesését a termelés fokozásával.

Az olaj csütörtökön gyengült az elnök szavait követően, a Brent árfolyama 79 dollár alá csökkent; péntek reggel pár tized százalékkal emelkedik az ár.

Trump finoman megzsarolta az olajkartellt
Címlapkép: shutterstock
Balaton Sound safetyfirst
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest