Előfizetői tartalom

Ötszörösére nőtt a Revolut bevétele

Portfolio
Közzétette tavalyi eredményeit a Revolut, az egyik legnagyobb európai fintechstartup: 12,8 millió fontos bevételre tettek szerint, ami ötszöröse a tavalyi, 2,4 millió fontos számnak. Most már havonta 1,5 milliárd eurónyi tranzakciót bonyolítanak le átlagosan, felhasználóik száma pedig 1,3 millióra hízott 450 ezerről - közölte a Revolut a Portfolióval.

A szép számok ellenére a Revolut még mindig veszteséges: 14,8 millió fontnyi mínuszt csináltak 2017-ben. Ennek oka részben az is, hogy 10 külföldi piacon kezdtek el terjeszkedni, európai banklicencet igényeltek és ingyenes részvénykereskedési appjukon is elkezdtek dolgozni, sőt alkalmazottaiknak létszámát is megduplázták, 400 főre. Mára a Revolutnál naponta 7000 új számlát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés