Üzlet

Hamarosan érkezhet a magyar tőzsdére a Megakrán

Portfolio
A BÉT pénteki bejelentése szerint jóváhagyásra került a Megakrán Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. által kibocsátott részvényeinek a BÉT Xtend kereskedési rendszerbe történő regisztrációjához készített információs dokumentuma. A társaság részvényei ezt követően kerülhetnek regisztrálására a BÉT Xtend piacán, amit a Megakrán külön eljárásban kérvényezhet majd. A Megakrán részvényeivel tehát még nem lehet kereskedni, a részvények Xtend piaci regisztrációját, és a kereskedésének megkezdését a Megakrán az Xtend piacra vonatkozó, meghatározott feltételek teljesítése esetén külön eljárásban kérelmezheti.
A Budapesti Értéktőzsde pénteken bejelentette, hogy a Megakrán Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. által kibocsátott, összesen 600 000 darab, egyenként 1 000 forint névértékű 600 000 000 forint össznévértékű, törzsrészvénynek a BÉT által működtetett Xtend elnevezésű multilaterális kereskedési rendszerbe történő regisztrációjához készített információs dokumentumot jóváhagyja.

A BÉT vezérigazgatója mindemellett felhívta a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, hogy az információs dokumentum jóváhagyásával a társaság részvényei még nem kerültek regisztrálásra az Xtend piacra, az Információs Dokumentum jóváhagyása a regisztráció egyik előfeltétele. Ennek megfelelően a Megakrán részvényeivel való kereskedésre még nincs lehetőség, a részvények Xtend piaci regisztrációját, és a kereskedésének megkezdését a Megakrán az Xtend piacra vonatkozó, meghatározott feltételek teljesítése esetén külön eljárásban kérelmezheti.

A Budapesti Értéktőzsde új, Xtend nevű piaca egyfajta belépőpiacként szolgál az újonnan tőzsdére lépő cégek számára, az Xtend piaccal kapcsolatban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója nemrég azt nyilatkozta a Portfolionak, hogy a BÉT lépcsőzetes szolgáltatásként gondol az Xtendre, amely a tőzsdére lépés leggyorsabb és leghatékonyabb módja, a szabályozott piachoz képest alacsonyabb tőzsdei díjjal, mindemellett az Xtend piacra belépő vállalatoknak könnyebbséget jelent, hogy beszámolóikat továbbra is a magyar számviteli szabályok szerint készíthetik el, nem kell átállniuk az IFRS szerinti riportálásra, de számukra a jelentéstétel is egyszerűsített, természetesen a befektetővédelem garantálása mellett.
Orbán Viktor szelfi Róma
europaiunipopo
virgingalactic
tungsrammonusmarton
londonparlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
virgingalactic