Előfizetői tartalom

Óriási napenergia-rekord dőlhet meg idén Magyarországon

Portfolio
Idén 400 MW új naperőmű kapacitás is települhet Magyarországon, ekkora mennyiséget még csak megközelítőleg sem telepítettek korábban egyetlen évben itthon. Sőt, az eddig összesen épített naperőművek együttesen sem érik el ezt a szintet, vagyis egyetlen év alatt több mint megduplázódhat a hazai napenergia-termelő kapacitás. A rekordra ugyanabban az évben kerülhet sor, amikor beszüntették az új kérelmek befogadását a megújuló energia támogatási rendszerben. A támogatási rendszer új koncepciója heteken belül elkészülhet.

A bővülés nagyrészt a 2016 végéig benyújtott KÁT-engedélyek nyomán várható, ezek alapján idén 200-300 MW új kapacitás valósulhat meg idén, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító negyedéves adatai alapján alaposan felgyorsulhatott a nagyobb naperőművek telepítése. Mindehhez a legfeljebb 50 kW beépített teljesítőképességű háztartási méretű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái