Előfizetői tartalom

Öt film, amire idén még sok magyar vesz jegyet

A nyár és a karácsony csúcsszezonnak számít a mozikban, így a stúdiók magas költségvetésű közönségfilmek egész sorát időzítik ezekre a hónapokra. Az idei nyár kiemelkedően jól sikerült, ami többek között az olyan népszerű történetek folytatásainak köszönhető, mint a Mamma Mia, a Bosszúállók és a Hotel Transylvania. Az ősz is bőven tartogat még sikergyanús alkotásokat: egymást érik majd a magyar produkciók, és persze a szuperhős-mozik sem hiányoznak majd a kínálatból. Mutatjuk, hogy várhatóan melyik lesz az az 5 film, amire a legtöbb magyar vesz jegyet az év hátralevő részében.

Egyre többet járnak moziba a magyarok: a magyar filmszínházaknak tavaly 15,1 millió látogatója volt, amely mintegy félmillióval haladja meg a 2016-os, 14,6 milliós nézőszámot a forgalmazók jelentése szerint. A mozik jegyárbevételei is nőttek: a bruttó összeg 2017-ben 20,9 milliárd forint volt, míg 2016-ban 19,8 milliárd forintot tett ki. Tavaly is júliusban és decemberben volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés