Előfizetői tartalom

Szijjártó: Paks 2 lehetőség a kelet-nyugati együttműködés helyreállítására

MTI
A nemzeti energiamix, az energiaforrások összetételének összeállítása a nemzeti kompetenciához tartozik, amit tiszteletben kell tartani - jelentette ki Szijjártó Péter szerdán Moszkvában, az Oroszországi Energiahét elnevezésű konferencián elmondott felszólalásában. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormányzat sohasem kommentálja a nemzeti energiamixeket, és elvárják másoktól is, hogy így tegyenek, és ne ítélkezzenek a magyar energiamixszel kapcsolatban.

Közép-Európában az energiaellátás diverzifikálása jelentős infrastrukturális beruházásokat igényel főleg észak-déli irányban. Magyarország számára létfontosságú a gázellátás diverzifikálása, mind a források, mind az útvonalak szempontjából - mondta emlékeztetve, hogy Oroszországgal sikerült megállapodni a jövő évi szállítás nagyságáról, 4,3 milliárd köbméterről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés