Előfizetői tartalom

Kitört a nagy kémkedési botrány: az Apple és az Amazon is érintett

Portfolio
Az eddigi legsúlyosabb kínai kémkedési botrányt robbant ki az elmúlt órákban. A Bloomberg Businessweek vállalati és kormányzati forrásoktól értesült egy több mint 3 éve tartó ügyről, amiben olyan technológiai óriások is érintettek, mint az Apple vagy az Amazon. A kínai összeszerelő üzemekben olyan chipek kerülhettek bele szerverekbe, amelyek hardveresen biztosítottak kiskaput a hálózatokhoz. A terv az volt, hogy a támadók vállalati titkokat szerezzenek meg és a nemzetbiztonsági hálózatokhoz férjenek hozzá. Az érintettek tagadnak, a kínai kormányzat sem vállalja a felelősséget, azt mondja, hogy ő maga is áldozat.

Egy chippel több volt a kelleténélHárom évvel ezelőtt az Amazon kinézett magának egy startupot, mint potenciális akvizíciós célpontot. Az Elemental Technolgies nevű cég az Amazon streaming videó szolgáltatását hivatott támogatni, ami ma az Amazon Prime Video név alatt fut. Az Elemental olyan szoftvert fejlesztett, ami a hatalmas méretű videófájlokat tömörítette össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés