2019-től jöhet a gáz Romániából Magyarországra
Üzlet

2019-től jöhet a gáz Romániából Magyarországra

Portfolio
Kivitelezési fázisban van a két 4,5 MW-os kompresszor gépegység áttelepítésével létrejövő új kompresszorállomás Csanádpalotán, ami lehetővé teszi, hogy Romániából 2019 végétől évi 1,75 milliárd köbméternyi gázt lehessen szállítani Magyarországra.
Magyarország számára az ellátásbiztonság, a régiós energiapiac fejlődése és a kétoldalú energetikai kapcsolatok szempontjából is kiemelten fontosak a magyar-román földgázvezetékhez kapcsolódó beruházások - mondta Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár a BRUA gázvezeték projekt csanádpalotai kompresszorállomásán megtartott helyszínbejáráson.

Az államtitkár szerint az FGSZ Földgázszállító Zrt. rendelkezik mindazon feltételekkel, melyekkel határidőn belül végrehajthatók a jövőben növekvő román-magyar földgázszállításhoz szükséges magyar oldali fejlesztések.

A határkeresztező vezeték Románia irányában már ma is képes ekkora mennyiség kiszállítására, a román és magyar gázhálózatot összekötő határkeresztező vezeték jelenleg is használatban van, napi szinten zajlik a gázszállítás. A megvalósuló fejlesztésekkel azonban az ország délkeleti határán a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségű kétirányú gázszállítás biztosítható, így a jövőben lehetővé válhat a romániai mellett egyéb gázforrások régiónkba történő eljuttatása is - mondta Terhes Kristóf, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján a BRUA gázvezeték projekt csanádpalotai kompresszorállomásán megtartott helyszínbejáráson Marius Gabriel Lazurca, Románia magyarországi nagykövete és Ságvári Pál energiabiztonságért felelős utazó nagykövet is részt vett.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti Tőzsde