Előfizetői tartalom

Újabb autógyártó száműzi kínálatából a dízelmotort

Portfolio
Az európai vásárlók körében tomboló dízelundor, a WLTP-menetciklus és a valós vezetési körülmények között elvégzett kibocsátási tesztek, valamint az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások hatására egymás után döntenek úgy az autógyártók, hogy előbb-utóbb száműzik a dízelmotorokat autóikból. Most a Bentley jelentette be, Európában felhagy a dízeles Bentayga értékesítésével.

A Porsche idén jelentette be, felhagy a dízelmotorral szerelt autók előállításával és a jövőben a benzines, valamint a hibrid és tisztán elektromos meghajtású járművek gyártására koncentrál majd. A döntést a luxusautó-gyártó döntően három dologgal indokolta: A dízelbotrány hatására a dízeltechnológia jelentősen veszített népszerűségéből a vásárlók körében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés