Üzlet

Wizz Air: nagy változások jönnek a csomagoknál

Portfolio
Bevezeti a 10 kilogrammos feladott poggyászt a Wizz Air és megint változtat a kézipoggyász-szabályzatán - derül ki a légitársaság közleményéből.
Újabb változásokat vezet be a poggyász-szabályzatán a Wizz Air. Az új szabályzat 2018. november 1-től él és az utasok a feladott és fedélzeti poggyászokat kombinálva több mint 50 féle összeállítást választhatnak egyéni igényeik szerint.

A légitársaság azzal indokolja a változtatásokat, hogy évente több mint 10 ezer járatot érint a poggyászhoz kapcsolódó késés. Közben változnak az utazási szokások is, az egyes úti célokon eltöltött idő hossza folyamatosan csökken és a rövidebb utakra kisebb, könnyebb csomaggal repülnek az emberek - áll a Wizz Air közleményében.
A diszkont légitársaságoknál nagy súlya van a kiegészítő szolgáltatásoknak a bevételekben, az üzleti modell egyik alapja, hogy az utasok akár nagyon olcsón is repülhetnek, ha nem kérnek plusz szolgáltatásokat. Ha viszont igen, annak elkérik az árát. A Wizz Airnél már kevesebb mint 60 százalékát adták a bevételeknek a jegyértékesítések a legutóbbi negyedévben.


Az utasok egyharmada vásárolt feladott poggyászt, és hétből átlagosan mindössze egy utas választotta a fedélzetre is felvihető kézipoggyászt - állítja a légitársaság.

November elsejétől így lehet szállítani poggyászt a Wizz Airrel:
  • Minden utas felvihet a fedélzetre egy ingyenes kézipoggyászt, legfeljebb 40X30X20 cm méretben (ez nem változik a jelenlegi helyzethez képest)
  • Az elsőbbségi beszállást vásárló utasok (5 eurótól kezdődik) egy további kézipoggyászt felvihetnek a fedélzetre, legfeljebb 55X40X23 cm méretben (eddig a legolcsóbb, basic jegyet vásárlóknak fel kellett ezt adniuk az utasfelvételi pultnál, bár ezt ingyenesen megtehették, a drágább Wizz Go és a Wizz Plus jegyekkel garantáltan a fedélzetre lehetett vinni a kézipoggyászt és az ár tartalmazott 20 vagy 32 kg-os feladott poggyászt is)
  • A Wizz Air bevezeti a 10 kg-os feladott poggyászt, 7 eurós induló áron (eddig csak 20 és 32 kg-os feladott poggyászt lehetett választani).


Az október 10. előtt foglalt, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt, míg a szintén korábban foglalt és november 1. utáni időszakra szóló, de feladott poggyászt tartalmazó foglalásokhoz díjmentesen WIZZ Priority szolgáltatást ad a légitársaság.

Wizz Air: nagy változások jönnek a csomagoknál
Forrás: Wizz Air
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
bitcoin automata shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter