Előfizetői tartalom

Rossz hírünk van a dízeleseknek - Elszállhat a gázolajár a benzinhez képest

Portfolio
A hazai üzemanyagárak hosszú idő, 2014 ősze után idén nyáron ismét 400 forint fölé kerültek; az olaj azóta kisebb-nagyobb kitérőkkel tovább drágult, ami a magyarországi üzemanyagárak alakulásában is tükröződik. Míg azonban a benzinár nem rugaszkodott el igazán a 400 forinttól, addig a gázolajár elszakadni látszik a benzinártól, és már a történelmi rekordnak számító, 2012 eleji 450 forintot közelíti. Így a gázolaj ára Magyarországon jelenleg átlagosan közel 30 forinttal haladja meg a benzinét, a különbség pedig jelentősen tovább nőhet.
Elszakadni látszik egymástól a benzin és gázolaj hazai kiskereskedelmi ára; míg a benzin literje jelenleg átlagosan 406 forint, addig a dízelért már 435 forintot kérnek a magyarországi kutakon.Az üzemanyagárak emelkedését általánosságban az olajárak emelkedése és a dollár helyi devizákkal szembeni erősödése hajtja - az üzemanyag-kereslet bővülése mellett - , de a benzin...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái