Előfizetői tartalom

Meglepetést hozhat a benzinkutakon a jövő hét - Fordulat jöhet az üzemanyagárakban

Portfolio
Várhatóan csökkennek az üzemanyagárak Magyarországon a jövő héten. A legutóbbi, szerdai árváltozásról szóló döntés megszületése, hétfő óta ugyanis az olaj világpiaci ára érdemben mérséklődött, a forint pedig némi erőt gyűjtött a dollárral szemben. Az előzmények ismeretében az árcsökkenés valamelyest váratlannak is nevezhető, és kérdés, hogy mennyire lehet tartós a fordulat.

A hazai üzemanyagárak legutóbb szerdán változtak, ekkor a gázolaj 8 forinttal drágult, míg a benzinár nem változott. Az akkori változásokról még a hétfői árfolyamok, illetve a megelőző heti (október 3-i) szerda óta megfigyelhető alakulásuk alapján döntöttek. Az emelést elsősorban a dollár forinttal szembeni erősödése indokolta, az olaj ára ugyanis már a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés