Előfizetői tartalom

Nagy bajban vannak a kereskedők: már 350 ezer dízelautó porosodik telepeken

MTI
Egyre nagyobb veszteségeket okoz a német autókereskedelmi ágazatnak a dízelautók csökkenő népszerűsége. A lízingcégekhez általában három év használat után visszakerülő dízelautókat például csak nagy árengedményekkel lehet továbbértékesíteni - tájékoztatta a dpa hírügynökséget a gépjármű-kereskedelmi szervizágazat szakmai képviseleti szervezete, a ZDK szóvivője.

A lízingszerződés értelmében ugyanis a lízingelő fél a szerződési idő lejártakor a maradványérték kifizetésével vagy megvásárolhatja a járművet, vagy akár vissza is adhatja azt a kereskedőnek. Az utóbbi megoldás a jelenlegi piaci kondíciók mellett nagy értékvesztéssel terheli meg a kereskedő mérlegét. A ZDK (Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe) szóvivőjének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés