Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés Magyarországnak - A német autóipar hanyatlásáról beszélt a Volkswagen vezére

Portfolio
Erős beszédet tartott a Volkswagen első embere a cég alkalmazottai előtt Wolfsburgban, amiben Detroithoz hasonlóan összeomló autóipari központokat, a politika miatt létezésében veszélyeztetett autógyártókat és vezető szerepüket elveszítő német cégeket vizionált. A beszéd nyilvánvalóan üzenet volt a politikusoknak, talán már a károsanyag-kibocsátási szabályok felpuhítását is előkészítendő, de fontos üzeneteket tartalmazott az autóiparban dolgozóknak, és azoknak az országoknak is, ahol a német cégek jelen vannak.

50-50 százalékA német kommentárok szerint igazán drámai beszédet mondott Wolfsburgban egy Volkswagen-rendezvényen Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója, aki a cég alkalmazottai előtt arról beszélt, hogy a német autóipar a túlságosan szigorú előírások miatt elveszítheti vezető pozícióját a világpiacon.A mai állás szerint talán 50 százalék annak az esélye, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái