Üzlet

Nagyot emelkedett kedden a magyar tőzsde

Portfolio
A keddi kereskedés első felében az európai tőzsdék felfelé kapaszkodtak, a pozitív részvénypiaci hangulatban a tengerentúli részvényindexek is emelkednek, miután a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa és a geopolitikai kockázatok helyett a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire fókuszáltak. A magyar tőzsde is emelkedett ma, a vételi erő egészen a keddi piaczárásig kitartott, a BUX végül 2,4 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Richter és 2 százalék feletti pluszban zárta a napot, a hazai nagypapírok közül a 3,1 százalékos emelkedést produkáló Mol részvényei teljesítettek ma a legjobban.

Nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedés a magyar tőzsde

Jó hangulatban telt a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, az amerikai részvényindexek is emelkednek, miután a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa és a geopolitikai feszültségek helyett ezúttal a vállalati gyorsjelentésekre koncentráltak. A magyar tőzsde is nagyot emelkedett ma, a BUX index 882 pontos plusz mellett 2,4 százalékkal került ma feljebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkedtek, a Magyar Telekom 0,8 százalékos erősödést követően 396 forinton zárt, az OTP 2,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 10 280 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Richter árfolyama 2,5 százalékos emelkedés után 5390 forinton vett búcsút a hét második napjától, míg a hazai nagypapírok közül a Mol teljesített a legjobban, az olajvállalat 3,1 százalékos szárnyalást követően 3062 forinton zárt.


Emelkedik a Tesla

Az amerikai tőzsdefelügyelettel (SEC) korábban megkötött egyezség értelmében Elon Musknak minimum 3 évre le kell mondania a Tesla elnöki tisztségéről és további 20 millió dollár büntetést is fizetnie kell, amiért augusztus elején meggondolatlan twitter-üzenetével befolyásolta vállalata részvényeinek árfolyamát. A megállapodás alapján Musk mindemellett megtarthatta a vezérigazgatói pozícióját, és tovább is irányíthatja majd a Teslát. Kedden egy amerikai bíró jóváhagyta az SEC és az Elon Musk által korábban kötött megállapodást, a befektetők kedvezően fogadták a hírt, a Tesla árfolyama 3,6 százalékkal került ma feljebb.


Szárnyalnak a kispapírok

A hazai blue chipek megfontolt emelkedése mellett a kispapírok valósággal szárnyalnak, az Est Media árfolyama immár második napja emelkedik napi limittel, miután a hétvégén bejelentették, hogy Andy Vajna egy cégén keresztül bevásárolta magát a társaságba. Az Est Media mellett azonban a Nordtelekom árfolyama is napi limittel emelkedik ma, míg a kispapírok is nagyot emelkedtek ma, a FuturAqua 15,9, míg a Nutex árfolyama 9,9 százalékkal került ma feljebb.


Tovább emelkedik a BUX

Emelkednek az európai tőzsdék kedden, a pozitív részvénypiaci hangulattal párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 9,1 milliárd forintos forgalom és 630 pontos plusz mellet 1,7 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 0,8, az OTP árfolyama pedig 1,8 százalékkal került feljebb, a Richter mindemellett 1,9, míg a Mol árfolyama 2 százalékkal került feljebb, míg a BUX komponensei közül a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a legjobban.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Az elmúlt hét nagy esése, majd a pénteki emelkedés után tegnap látványosan nem találták az irányt a tengerentúli részvényindexek, a keddi kereskedést azonban emelkedéssel indították az amerikai részvényindexek, miután a piaci szereplők figyelme az USA és Kína kereskedelmi konfliktusáról és a geopolitikai kockázatokról a vállalati gyorsjelentések felé fordult. A mai piacnyitás előtt tette közzé beszámolóját többek között a Goldman Sachs és a Morgan Stanley is, a befektetők kedvezően fogadták a társaságok gyorsjelentéseit, miután mindkét bank az árbevétel és az egy részvényre jutó eredmény tekintetében is felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A pozitív részvénypiaci hangulatban a tengerentúli tőzsdék is emelkednek, a Dow és az S&P500 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,2 százalékot emelkedett.


Többet ér az Uber mint a GM, a Ford és a Chrysler együtt

Meghökkentő számokkal rukkoltak elő bankárok az Ubernek az esetleges tőzsdére lépése kapcsán. A Goldman Sachs és a Morgan Stanley 120 milliárd dollárra értékelte a céget, ez közel a duplája annak, amilyen értékeltség mellett az utolsó, két hónappal ezelőtti tőkeemelésre sor került. Az ügyhöz közel álló források szerint akár már jövőre megtörténhetne az elsődleges részvénykibocsátás. Tovább a cikkhez

Ismét napi limittel emelkedik az Est Media

Míg a magyar tőzsde emelkedik, a kispapírok valósággal szárnyalnak a hét második napján, az Est Media részvényei hétfőn napi limittel emelkedtek, miután bejelentették, hogy Andy Vajna egy cége bevásárolta magát a társaságba. Az Est Media ma délelőtt ismét emelkedett, a kereskedés második felére ráfordulva azonban újra napi limittel emelkedik a papír, kiemelkedő forgalom mellett, 1,2 milliárd forintos forgalmával az OTP és a Mol után az Est Media a harmadik legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, megelőzve a Richtert is.


Kitart a lendület a magyar tőzsdén, tovább emelkedik a Mol

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék, a régiós részvényindexek is emelkednek ma, a lengyel tőzsde és a bécsi börze egyaránt 1,1 százalékkal került feljebb, míg a prágai tőzsde stagnál. A hazai részvényindex 5,9 milliárd forintos forgalom és 346 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Richter 0,2, a Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal került feljebb, az OTP 1 százalékos emelkedése mellett a Mol 1,6 százalékkal került feljebb. Az olajvállalat árfolyama ezzel visszatöltötte az elmúlt héten hagyott rést 2990 és 3010 forint között, amennyiben az emelkedés folytatódik, a Mol hamarosan az emelkedő csatorna felső trendvonala közelébe érkezhet meg.


Enyhül a feszültség, emelkednek az európai tőzsdék

Bár hétfőn közel 22-hónapos mélypontra süllyedt a német részvényindex, az európai tőzsdéken irányadó hangulatjavulással párhuzamosan a DAX is emelkedik kedden, miután a piaci szereplők figyelme a geopolitikai feszültségforrásokról a vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordult át. A DAX 0,7, a CAC40 0,5 százalékkal került feljebb, míg a madridi és a milánói börzék egyaránt 1,1 százalékot emelkedtek.


Fantasztikus negyedévet zárt a Goldman

6,28 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolt be a Goldman Sachs, ami lényegesen jobb, mint az 5,38 dollár, melyre az elemzők számítottak, míg bevételük 8,65 milliárd dollár lett a várt 8,38 milliárddal szemben. Tovább a cikkhez

Szép eredményt közölt a Morgan Stanley

Lenyomta az elemzők várakozásait a Morgan Stanley, amerikai befektetési bank. 1,17 dolláros egy részvényre jutó eredményről számolhattak be a harmadik negyedévben, ami 15,8%-os változást jelent a várt 1,01 dollárhoz képest, míg a bevételük a várt 9,55 milliárd dollár helyett 9,87 milliárd lett, ami 3,4%-kal jobb a vártnál. A nyitás előtti kereskedésben 2,2%-os pluszban vannak a társaság részvényei. Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX, tovább emelkedik az Est Media

Míg az irányadó európai részvényindexek többsége erőtlen emelkedést mutat csupán, a régiós tőzsdék felfelé kapaszkodnak ma délelőtt, a lengyel WIG 0,8, a prágai tőzsde 0,4, míg a bécsi börze 0,5 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 168 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, a Richter árfolyama 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékot emelkedett. Az OTP mindemellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Mol ismét remek teljesítményt nyújt, az olajcég árfolyama 1,4 százalékkal került feljebb.


Míg a blue chipek közül csupán a Mol volt képes jelentősebb emelkedésre, az Est Media továbbra is szárnyal, a társaság részvényei az elmúlt két nap folyamán hatalmasat emelkedtek, miután bejelentették, hogy Andy Vajna egy cégén keresztül bevásárolta magát a társaságba. Az Est Media árfolyama hétfőn limittel szárnyalt, míg kedden tovább folytatódik az emelkedés, az árfolyam 14,5 százalékkal került ma feljebb, míg az Est Media az átlagosnál jelentősen magasabb forgalom mellett emelkedik ma, az Est Media 933 millió forintos forgalmával az OTP és a Mol mögött a harmadik legforgalmasabb papír a magyar tőzsdén.


A kezdeti bizonytalanság után ismét emelkedik a BUX

A keddi piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után ismét emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 3,2 miliárd forintos forgalom és 330 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül emelkednek. A Magyar Telekom árfolyama 1 százalékkal került feljebb, az OTP 0,7, míg a Richter árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, az olajcég árfolyama 1,5 százalékkal került ma feljebb.


Kivégzik a lakástakarékokat - Mi lesz az OTP-vel?

A parlament már ma dönthet a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának megszüntetéséről, ami középtávon akár javíthatja is az OTP versenyhelyzetét, hiszen a lakáshitel-piac egyik nagy szereplőjének kiesésével javulhat a piaci pozíciója. Tovább a cikkhez

Nagyot esés után stagnál a Duna House

Nagyot esett hétfőn a Duna House árfolyama, miután a parlament ma tárgyalja majd a lakástakarékpénztárakról szóló törvény módosítását, amelynek elfogadása esetén megszűnne az újonnan indított lakástakarékpénztári megtakarításokra adott állami támogatás. A Duna House tájékoztatása szerint amennyiben megszűnik a lakástakarékpénztárak állami támogatása, annak rövid távon negatív hatása lehet a Duna House eredményeire, míg a társaság menedzsmentje egyelőre kitart az idei profitcélja mellett és jövőre további eredménynövekedést vár a core tevékenységeknél. A Duna House árfolyama 7,8 százalékos eséssel zárta a hétfői kereskedést, majd az árfolyam a keddi piacnyitás után is nagyot esett, az eladói nyomás azonban enyhült ma délelőtt és a Duna House részvényeit előző napi záróértékük közelébe húzták vissza.


Tovább szárnyal az Est Media

Tovább szárnyal az Est Media, a cég részvényei hétfőn napi limittel emelkedtek, miután a hétvégén bejelentették, hogy Andy Vajna cége bevásárolta magát a társaságba, az emelkedés ma is folytatódik, az Est Media árfolyama szintén limittel emelkedett a keddi piacnyitás után. Az Est Media 431 millió forintos forgalmával a legnagyobb forgalmú részvény a magyar tőzsdén, megelőzve a Molt és az OTP-t is. Mindemellett érdemes azt is megjegyezni, hogy a társaság piaci kapitalizációja az elmúlt napok emelkedése után immár 18,07 milliárd forintra emelkedett. Bár az árfolyam ismét napi limittel emelkedett a keddi piacnyitás után, ezt követően azonban kissé mérséklődött az emelkedés üteme, az Est Media árfolyama 11 százalékkal került ma feljebb. A csődöt elkerülő Est Media idei teljesítménye is figyelemre méltó, az árfolyam idén 55 forintról 165 forintig emelkedett, ami 200 százalékos emelkedést jelent, míg a részvény az elmúlt két nap folyamán közel 44 százalékkal került feljebb.


Mérsékelt eséssel indítja a keddi napot a magyar tőzsde

A hétfői kereskedést mérsékelt emelkedéssel zárta a magyar tőzsde, a hazai részvényindex lendülete elfogyott a keddi piacnyitás után, a BUX 40 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,3, míg a Richter árfolyama 0,7 százalékkal kerül feljebb, az OTP árfolyama mindemellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,4 százalékos eséssel indítja a napot.


Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Mi történik a tőzsdéken?

  • Az elmúlt hét nagy esése után az irányt keresték a tengerentúli tőzsdék, bár az amerikai részvényindexek emelkedéssel próbálkoztak tegnap, a hétfői piaczárásra azonban elfogyott a lendület, míg a technológiai szektor részvényei különösen rosszul teljesítettek. A Dow végül 89 pontos mínusz mellett 0,4 százalékos gyengüléssel zárta a hétfői kereskedést, az S&P500 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékos eséssel zárta a hét első napját.
  • Gyengélkedtek a FAANG-részvények tegnap, az Apple 2,1 százalékkal került lejjebb, miután a Goldman Sachs elemzői legutóbbi anyagukban kiemelték, hogy kínai lakossági fogyasztás jelentős lassulása az iPhone értékesítésekre is negatívan hathat. A Netflix árfolyama 1,9 százalékos eséssel zárta a hétfői kereskedést, részben azért, mert a Goldman Sachs szakértője 470 dollárról 430 dollárra vágta vissza a Netflix célárfolyamát.
  • Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét második napján, a japán tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, a kínai tőzsdék azonban esnek, a Hang Seng 0,5, míg a sanghaji börze 0,7 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is felemás teljesítményt nyújtottak a részvényindexek, a szingapúri tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került feljebb.
  • Emelkedéssel zárta a hét első napját a hazai részvényindex, a BUX 216 pontos plusz és 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, a blue chipek vegyesen teljesítettek. A Magyar Telekom 0,3 százalékkal került lejjebb, a telekomcég végül 393 forinton zárta a napot, a Mol mindemellett 0,1 százalékkal került feljebb, a Richter 1,2 százalékos emelkedést követően 5260 forinton zárt, míg az OTP árfolyama 1,3 százalékot emelkedett, a bankpapír végül 10 040 forinton vett búcsút a hétfői kereskedéstől.
  • A határidős DAX index 41 ponttal került feljebb kedd reggel, 0,4 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.
  • A forint erősödéssel indítja a keddi kereskedést az euróval szemben, egy euró 322,36 forintba kerül, egy dollárért pedig 278,39 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Kedden az MNB kamatdöntő ülésére figyelnek a hazai befektetők.
  • Kínából a szeptemberi inflációs statisztikák érkeznek.
  • Németországból az októberi ZEW hangulatindexet teszik közzé.
  • Az Egyesült Államokból a szeptemberre vonatkozó ipari termelési adatsort publikálják.


Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Az elmúlt hét nagy esését követő pénteki felpattanás után tegnap ismét eséssel zárták a kereskedést az irányadó tengerentúli részvényindexek, az amerikai tőzsdék idei teljesítménye pozitív, a Dow idén 2,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 10,5 százalékkal került idén feljebb.Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Gyorsjelentések a héten

Kedden teszi beszámolóját a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, a Johnson&Johnson és a Netflix is.Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék


Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Vége a lakástakarékoknak, bevételkiesésre figyelmeztet a Duna House

Ha megszűnik a lakástakarékpénztárak állami támogatása, annak rövid távon negatív hatása lehet a Duna House eredményeire - tette közzé a cég. Ugyanakkor a társaság menedzsmentje egyelőre kitart az idei profitcélja mellett és jövőre további eredménynövekedést vár a core tevékenységeknél. Tovább a cikkhez
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
wall street_getty