Előfizetői tartalom

Sosem volt még ilyen alacsony a Duna vízállása

MTI
Rekordalacsony a Duna vízszintje: hétfő reggel Esztergomnál dőlt meg a rekord, ahol a korábban valaha mért legalacsonyabb vízszint alatt három centiméterrel hullámzott a folyam. A folyó várhatóan egy-két napon belül a fővárosnál is új negatív rekordot állíthat be - írja keddi számában a Magyar Hírlap. Mivel a három-négy napos előrejelzések nem jósolnak esőt a Duna vízgyűjtő területein, nem remélhető, hogy a folyam szintje érdemben emelkedjen.

Egy-két napon belül várható, hogy a budapesti, 2003-as 51 centiméteres minimumszint is megdől, majd sorra ez fog történni lefelé végig az összes part menti településnél - mondta el Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a lapnak. A Szabadság híd budai hídfőjének közelében található Ínség-szikla 93 centiméternél kezd látszódni, a folyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés