Előfizetői tartalom

Összefogtak a részvényesek, eltávolítanák Mark Zuckerberget a Facebook elnöki székéből

Portfolio
Állami alapok fogtak össze, hogy eltávolítsák a Facebook elnöki székéből Mark Zuckerberget az elmúlt hónapok sorozatos botrányai után - írja a Reuters. Már volt tavaly is egy ilyen próbálkozás, de sikertelenül zárult, mivel Mark Zuckerberg rendelkezik a szavazatok irányító többségével, így ez csak akkor történhet meg, ha ő is akarja. Egyébként minden kívülről jövő próbálkozás gyakorlatilag csak szimbolikus.

Az elnökváltás ötlete eredetileg az egyik kisebb tulajdonostól, a Trillium Asset Managementtől jött, csatlakozott hozzá a nyugdíjpénzeket kezelő három alap Illinois, Rhode Island és Pennsylvania államban, valamint New York állam számvevője is. A négy alap közül három már tavaly is támogatta a javaslatot, hogy távolítsák el Mark Zuckerberget az elnöki székből, ami a jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés