Előfizetői tartalom

Megvan, mi segítheti a sikeres utódlást a hazai cégeknél

Háhner Petra
A magyar kkv-szektornak számos problémája mellett - a munkaerőhiánytól a gyakran változó jogszabályi környezetig - lassan egy további, egyre sürgetőbb kihívással is szembe kell néznie: a generációváltással. Sokan még halogatják az erről való gondoskodást, azonban az utód(ok) és a cég is megihatják a levét annak, ha nincsenek jogi garanciák a családi vállalkozás vagyonának megőrzésére. De mennyire tudatosak ilyen szempontból a magyarok, és mikor érdemes elkezdeni a felkészülést? A következő években Magyarországon is előtérbe kerülhet a családi vagyontervezés, ezért utánajártunk, hogy mi az a családi alkotmány, és annak is, hogy hogyan mentheti meg a családi vagyont például egy házassági szerződés.

A hazai családi vállalkozások nagy része a rendszerváltást követően, azaz több mint 25 éve jött létre, így sokaknál aktuálissá vált az utódlás kérdése. A következő 5-10 évben tömeges mértékű tulajdonosi átrendeződés várható a hazai kkv-szektorban, bár sokan még halogatják az ezzel kapcsolatos döntést. Ez azért lehet buktató, mert a tudatos tervezés hiánya...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái